11 detinguts d’una banda especialitzada en robatoris en polígons i comerços

guardia civil

Han actuat a Bétera, Riba-roja i Nàquera

La Guàrdia Civil de València ha desarticulat un grup criminal especialitzat en robatoris amb força en polígons industrials, comerços i locals, que seleccionaven els seus objectius per encàrrecs, i ha detingut a onze persones en diferents províncies.

L’operació, denominada ‘Final race’, va començar quan, gairebé diàriament, van succeir una sèrie de robatoris amb força en Bétera, Riba-roja, Nàquera, Alaquàs, Albal, Aldaia, Alginet, Benetusser, El Puig, Catarroja, Madrid, Poble Nou de Benitatxell, Puçol, Tavernes Blanques, Torrent i València.

Els investigadors van descobrir a més que la selecció dels objectius per part d’aquest grup criminal venia donada pels diferents encàrrecs que rebien de tercers.

De fet, quan executaven els robatoris, ignoraven aquella mercaderia que no els havia estat encarregada per la seva dificultat per a vendre-la en el mercat negre, afegeix la Guàrdia Civil.

Una vegada que els suposats autors havien decideixo quan, on i què robar, sostreien, el mateix dia o el dia anterior, turismes, furgonetes o camions de petites dimensions per a cometre el delicte.

Després d’haver-se servit dels diferents transports, i finalitzat el robatori, els abandonaven o els calaven foc.

Per a assegurar l’èxit del robatori, realitzaven vigilàncies amb anterioritat per a estudiar el terreny i quan cometien els robatoris es dividien les labors, ja que alguns membres del grup se situaven en els llocs d’accés, ajudats de walkie talkies, per a donar avís si visualitzaven a les forces de seguretat.

Els autors dels robatoris accedien a l’interior de naus, comerços i locals fracturant els panys o fent butrons.

En altres ocasions, fixaven com a objectius camions que passaven la nit en zones habilites carregats de mercaderies, fracturaven els panys de les caixes, dels contenidors o trencaven la lona del transport i traspassaven la mercaderia robada a un altre camió que havien sostret amb anterioritat.

Aquesta organització criminal tenia una activitat molt alta, ja que cometien delictes, pràcticament, diàriament, afegeixen les fonts.

Els investigadors també van descobrir que a més robaven una certa mercaderia que venien als propis membres del grup i, alhora, aquests li donaven sortida en el mercat negre.

Finalment, la Guàrdia Civil va realitzar registres domiciliaris a Alboraia, Catarroja, Gandia i Montcada, a més d’uns altres i 7 a València, i va detenir a onze homes, d’entre 22 i 51 anys, tots de nacionalitat espanyola, per més de 40 delictes de robatori amb força, de vehicle de motor, encobriment i pertinença a organització criminal.

En els registres domiciliaris es van intervenir un camió, diversos vehicles, un rifle d’aire comprimit, un taser, 500 peces de roba, 10 telèfons mòbils, diversos walkie talkies, 2 televisors, electrodomèstics, perfums, begudes alcohòliques i diferents eines utilitzades en els robatoris, tot això valorat en una mica més de 200.000 euros.

Les diligències han estat lliurades en el Jutjat de Primera Instància i Instrucció Número 2 de Sagunt i s’ha decretat l’ingrés a la presó de set dels detinguts.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà