Desarticulats dos grups que robaven palets i una xarxa d’empreses que els compraven

robo palés

Detinguts els gerents i responsables de les empreses de Riba-roja, Bétera, Quart de Poblet i Aldaia

Agents de la Guàrdia Civil de València han desarticulat dos grups criminals que presumptament es dedicaven a sostraure palets i una xarxa d’empreses que els adquirien, sabent el seu origen il·lícit.

L’operació “Puigpal’ va començar el mes de setembre passat quan els agents van rebre la denúncia d’una empresa cervesera de El Puig, de la sostracció de 2.400 palets de fusta amb un valor aproximat de 70.000 euros. Posteriorment, van rebre diverses denúncies més pel robatori de 400 palets en Sagunt i Massalfassar.

Els investigadors van esbrinar que els robatoris els realitzaven dos grups criminals, el primer d’ells, de nacionalitat romanesa, especialitzat en sostraccions de palets en grans quantitats, que es traslladaven de Barcelona fins a la província de València i venia el material robat en la província de València.

Aquest grup aprofitava el capvespre o la nit, a causa de l’absència de treballadors en els polígons, per a introduir-se a l’interior de les empreses amb furgons i sostraure els palets que les mateixes tenien emmagatzemats.

Els agents de la Guàrdia Civil de València van esclarir un total de 12 delictes de robatori.

El segon grup, de nacionalitat espanyola, es dedicava a sostraure xicotetes quantitats en diverses poblacions, per a vendre-les en València.

Els autors realitzaven les sostraccions en horari diürn i es vestien amb roba de treball per a camuflar-se amb els treballadors de la mateixa empresa i no alçar sospites entre les persones que pogueren estar per la zona. Els investigadors els atribueixen quatre sostraccions.

Tots dos grups venien la mercaderia, utilitzant a un tercer o amb dades falses, en diferents empreses recuperadores de palets de la província de València, obtenint elevats ingressos per la venda d’aquests.

Els agents van localitzar a les dues empreses receptadoras dels palets sostrets, va detindre als seus gerents i va recuperar 340 palets de les últimes sostraccions, amb un valor de 2.800 euros.

Posteriorment, la Guàrdia Civil de València va dur a terme diverses inspeccions en les empreses paleteras, on va localitzar gran quantitat de palets de color, dedicats al sector del ‘pooling’ (lloguer de palets), les quals no comptaven amb els contractes corresponents com a depositaris d’aquests.

Els agents es van posar en contacte amb les empreses propietàries d’aquests palets, les quals van posar de manifest el greu problema que els suposava en les seues existències, en tindre coneixement que les paleteres compraven aquests palets fins i tot sabent de la seua il·legalitat.

La Guàrdia Civil va realitzar inspeccions en 12 paleteres de la província de València, i va trobar 7.000 palets d’origen il·lícit.

Els agents van descobrir així una xarxa de paleteres de compra-venda de palets de color, sent això il·legal, ja que són propietat de les empreses denunciants i està prohibida la seua compra, venda, intercanvi o disposar d’aquests palets sense l’autorització d’aquestes empreses.

La Guàrdia Civil de València va procedir a la detenció de sis persones, que eren els gerents i responsables de les empreses de Riba-roja, Bétera, Quart de Poblet i Aldaia per delictes d’apropiació indeguda, encobriment i contra la propietat industrial.

Entre els mesos de novembre i gener s’han detingut a deu persones: una dona de 39 anys i de nacionalitat espanyola, i 9 homes d’edats compreses entre els 22 i els 53 anys, de nacionalitats espanyola i romanesa.

També a quatre homes d’edats compreses entre els 22 i els 31 anys i de nacionalitat espanyola, estan sent investigats per aquests fets.

Se’ls atribueixen delictes contra el patrimoni i l’ordre soci econòmic, d’encobriment, apropiació indeguda, contra la propietat industrial, furt, robatori amb força i pertinença a organització criminal.

El total d’efectes intervinguts en els diferents registres efectuats ascendeix a 7.335 palets de tipus europeu i de diferents signatures comercials i 430 palets europeus recuperats després de la comissió dels robatoris, el valor total dels quals ascendeix a més de 200.000 euros.

Les diligències han sigut entregades en el Jutjat de Primera Instància i Instrucció de Guàrdia dels de Massamagrell i Llíria (València).

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà