Desarticulada una banda polonesa que traficava amb armes i drogues a Espanya

L’operació Krater s’ha desenvolupat en diversos municipis de la comarca del Camp de Túria

Agents de la Policia Nacional en una operació conjunta amb la CBSP de Polònia, han desarticulat en un municipi valencià una organització criminal d’origen polonés dedicada a l’enviament entre Espanya i Polònia d’armes i diferents tipus de droga. Durant l’operació, que s’ha dut a terme en tres fases, s’ha detingut a un total de quatre persones entre les quals es troba el líder de l’organització. En els registres realitzats durant la segona fase s’han intervingut dos subfusells, dues pistoles (una d’elles amb silenciador) i un revòlver, així com 240 quilos de marihuana, dos quilos i mig de Speed, un quilo de cocaïna, 90 pastilles de droga sintètica (MDMA) i 5350 euros en efectiu. Entre el material intervingut s’ha localitzat un dron que l’organització utilitzava per a donar seguretat a la seua activitat delictiva.

La investigació, que es va iniciar a la fi del 2021, es va centrar en ciutadans polonesos assentats en diversos punts de la Comunitat Valenciana que presumptament es dedicaven al tràfic d’armes i de drogues. Els agents van esbrinar que cultivaven, preparaven i emmagatzemaven marihuana per a la seua posterior distribució per diferents països de la Unió Europea, així com que transportaven armes des de Polònia a Espanya per a la seua comercialització en el mercat negre.

Els investigadors van poder determinar que per a realitzar el transport tant de la droga com de les armes utilitzaven vehicles matriculats a Polònia, que una vegada a Espanya, deixaven estacionats un llarg període de temps, moment en el qual aprofitaven per a realitzar els diferents compartiments per a l’ocultació de la mercaderia.

Les accions de la xarxa criminal eren de gran complexitat i hermetisme per a evitar ser investigats, tan sols els membres de l’organització criminal coneixien el lloc on s’amagava la droga, a més utilitzaven conductors i vehicles diferents per a cada transport, amb una periodicitat aproximada d’un mes entre ells. Les “caletes” dels vehicles en les quals ocultaven la droga, eren reutilitzades per a transportar armes en els viatges de retorn al nostre país.

La investigació es va desenvolupar en 3 fases

En la primera fase, es va detectar l’arribada a Espanya d’un important membre de l’organització i el desplaçament d’un dels seus vehicles cap a França, per la qual cosa es duc a terme un operatiu coordinat amb les autoritats poloneses en el qual, després d’interceptar el turisme, es van confiscar 112 quilograms de cànnabis ocults en una “caleta”.

La segona fase de la investigació es va dur a terme després de detectar-se un nou desplaçament en vehicle d’un membre de l’organització cap al país polonés. Després de ser interceptat a Polònia es van localitzar 100 quilograms d’estupefaent en un doble fons del turisme.

Tercera fase

Una vegada que es va descobrir l’entramat assentat a Espanya, els seus llocs d’activitat, els seus domicilis, finques i vehicles, es va procedir a la pràctica d’entrades i registres en els habitatges i en la finca dels investigats a la província de València, on pretenien instal·lar una macro plantació indoor de cultiu de cànnabis, amb capacitat per a cultivar 1.500 plantes. Durant els registres es va intervindre un dron que els integrants de l’organització utilitzaven per a vigilar i donar seguretat en els voltants de la finca des de la qual operaven i huit vehicles utilitzats per al transport dels estupefaents i les armes.

Durant la investigació, els agents van detectar estacionada en un municipi valencià, pel que sembla a La Pobla de Vallbona, en la qual van trobar durant el seu registre dos subfusells d’assalt, amb gran quantitat de munició i diversos carregadors, una pistola a la qual se li havia instal·lat un dispositiu silenciador, una pistola semiautomàtica i un revòlver, nombrosa munició, a més de dos quilos i mitjans de speed, dos quilos de marihuana envasada al buit i un inhibidor de freqüències.

L’operació continua oberta i no es descarta que es practiquen més detencions.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà