La Carrera ‘Árboles y Castillos’ prioritza l’ús de materials sostenibles

Les inscripcions es tancaran el 25 de febrer

La ‘Carrera Árboles y Castillos’ celebra la seua XIII edició el cap de setmana del 4 i 5 de març de 2023. Una carrera per equips amb nou etapes que recorrerà Camp de Túria. El compromís amb el mediambient resulta ineludible en un esdeveniment que fomenta l’esport i promociona el patrimoni històric i natural de la comarca.

L’esdeveniment reuneix proves d’asfalt, de muntanya i etapes combinades. Algunes més exigents que unes altres a través de recorreguts en els quals els corredors gaudiran de la comarca situada entre dos parcs naturals: la Serra Calderona i el riu Túria. És per això que, al costat del compromís de fomentar una vida activa i saludable, ha de traslladar-se el missatge de la importància de ser responsable i respectuós amb l’entorn natural.

La Mancomunitat Camp de Túria ha tingut en compte aquesta premissa durant l’organització de la carrera fomentant l’ús de materials sostenibles i la col·laboració amb entitats locals.

Els trofeus són medallers i medalles fetes de fusta reciclada i com a senyal d’identitat de la carrera, s’obsequiarà als guanyador samb plantes i arbres que puguen plantar en altres llocs, una tradició que es repeteix any rere any.

Les samarretes dels corredores estan fabricades amb teixits de botelles de plàstic reciclades, el marcatge de les etapes serà biodegradable: s’usaran calç, balises de tela i senyalització reutilitzables i, a més, en les taules d’avituallament es repartirà la beguda en gots de cartó i s’oferirà fruita cedida per cooperatives de la comarca.

Abans de començar cada etapa es recordarà als participants que en transitar per paratges naturals està prohibit tirar embolcalls de menjar o gels durant el recorregut, així com danyar l’entorn pel qual transiten. Condició inexcusable subjecta a penalització o desqualificació de la carrera. A més, en finalitzar cada etapa, l’organització netejarà els marcatges, arreplegarà i deixarà el traçat tal com estava.

Les inscripcions es tancaran el 25 de febrer i ja s’han superat els equips inscrits en la passada edició.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà