Obri al trànsit la segona fase de la ronda de Bétera en direcció a Olocau

ronda betera olocau

Connecta la CV-310 amb la CV-333 Bétera-Olocau

La Diputació de València ha obert al trànsit la segona fase de la Variant Nord de Bétera, un projecte que prolonga en un quilòmetre la nova ronda fins a la connexió amb la CV-333 en direcció a Olocau i que completa l’actuació per a desviar els 12.000 vehicles diaris que travessaven Bétera, regulanta ixí el trànsit en diferents carreteres amb elevada intensitat que confluïxen als voltants del municipi del Camp de Túria.

Amb un pressupost d’adjudicació de 3.223.376 euros i un termini d’execució de huit mesos, acurtant els temps previstos, elstreballs en la CV-333 en direcció a Olocau han permés ampliar la calçada per a establir les connexions amb diferents urbanitzacion si la nova ronda. L’obertura del nou tram des de la rotonda amb la CV-310 (Godella-Torres Torres) en direcció a Olocau dona continuïtat al traçat de cinc quilòmetres que ha servit per a descongestionar els accessos a Bétera.

Levantina Ingeniería y Construcción ha sigutl’empresaencarregadad’executar esta segona fase de la variantprojectada i finançada per la Diputació, l’objectiu de la qualés ampliar la intersecció giratòria per a establir totes les connexionsnecessàries entre la nova variant i la CV-333, inclòs l’accés a la urbanització La Masia, la millora de la connectivitat amb l’urbanitzacióTorre Porta-Coeli de Serra i un accés més directe a la base militar de l’OTAN sense necessitat de travessar els carrers de Bétera.

En l’apartat tècnic, el nou tram de la Variant Nord de Bétera contempla l’ampliació dels vorals de 1,50 a 2 metres per a reforçar la seguretat dels ciclistes, mentre que s’ha habilitat un carril bici segregat dirigit als usuarismés vulnerables, cas de ciclistes ocasionals o en edat infantil.

L’obra inclou la reposició de les séquies i conduccions de reg afectades, així com camins i accessos a propietats i la nova senyalització vertical i horitzontal, al costat de l’abalisament i els sistemes de contenció.

18 milionsd’inversió global

La Diputació va obrir al trànsit la primera fase de la Variant de Bétera en 2021 per a dirigir-se cap a Nàquera i Olocau sense necessitat de travessar el municipi, la corporació provincial millora la seguretat de la CV-310, la CV-336 i la CV-333 i oferix una nova carretera moderna i respectuosa amb el mediambient.

Amb una inversió global de més de 18 milionsd’euros per part de la Diputació, el traçat compta amb materials drenants en la rodadura que disminuïxen la contaminació acústica i s’engulen l’aigua que és expulsada fora de la calçada.

Quant a la integració paisatgística i cultural ambl’entorn, la nova carretera compta amb via de ciclovianants, l’enjardinament de les glorietes amb espècies arbòries autòctones i un mirador en una d’elles amb vista a la Torre Bofilla.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà