Tancament de més de 100 llits al Hospital de Llíria i l’Arnau

El CSIF pregunta per cirurgies suspeses i falta de personal

El sindicat CSIF ha demanat per escrit a Gerència del departament de salut Arnau de Vilanova-Llíria, que detall el nombre de cirurgies suspeses en tot el període estival i el nombre total d’efectius no contractats. La central sindical ha fet aqueixa petició en conéixer el tancament de 102 llits als hospitals Arnau i Llíria.

La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) explica que el primer d’aquests recintes, l’Hospital Arnau de Vilanova, té 76 llits clausurats pel tancament de la tercera planta per reformes i la unió de les plantes quirúrgiques primera i segona.

Per part seua, en el de Llíria el tancament de la quarta planta, destinada a Medicina Interna, ha llevat 26 llits.

El sindicat apunta que aquests fets han comportat una repercussió directa en l’atenció a pacients. “A causa de la pressió assistencial s’ha hagut d’habilitar el circuit 2 d’Urgències i suspendre parts quirúrgics, al no disposar de llits lliures, per a poder situar els ingressos programats per cirurgies”, avisa CSIF en el seu escrit, en el qual afig que “aquesta circumstància ha repercutit en els treballadors en canviar-los els seus fulls d’anotacions sense previ avís”.

La central sindical recalca igualment que “el servei d’Urgències està col·lapsat, la qual cosa deriva en una demora de l’ingrés de pacients en les plantes que, al seu torn, també estan col·lapsades per haver disminuït el nombre total de llits disponibles”. A aqueixes mancances suma “la falta de personal suficient per a cobrir els torns de vacances”.

CSIF incideix en què aqueix tancament de llits ha servit d’excusa a la direcció per a no dotar al pla de vacances del suficient personal. El sindicat ha reclamat una explicació del “nombre total de professionals que no s’ha contractat amb la disminució de llits” i “quantes cirurgies programades s’han suspés per aqueix tancament de llits i quantes està prevista que ho facen en tot el període estival”. El sindicat lamenta que la direcció del departament no haja previst el col·lapse que s’anava a produir.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà