El Ple de la Diputació de València aprova per unanimitat el pressupost del nou Pla d’Inversions Sostenibles

Totes les forces polítiques a la Diputació donen el seu suport a la proposta del president, Jorge Rodríguez

El Ple de la nova Diputació de València va aprovat ahir, per unanimitat de tots els grups polítics amb representació en la institució, l’expedient de modificació pressupostària necessari per a executar el Pla d’Inversions Sostenibles impulsat recentment pel govern de la corporació i dotat amb 71,2 milions d’euros.

El president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, ha comentat que aquest Pla és “un treball fet amb tota la diligència, amb un decret que té un criteri objectiu, ja que dóna autonomia als ajuntaments per a triar els seus projectes. És un pla millorable, però absolutament objectiu. Tant de bo tots els decrets que firmara en la vida foren com aquest, perquè segur que signant aquest tipus de decrets estem afavorint molts ciutadans i ciutats”.

El diputat de Cooperació Municipal, Emili Altur, ha explicat que el Pla aprovat “combina agilitat i possibilitat, ja que només arribar al govern ens trobem amb un romanent de 71 milions, que decidim destinar als pobles abans que dedicar-lo a amortitzar deute, que era l’única alternativa per llei”.

Postura de l’oposició política
Els portaveus del PP (Mari Carmen Contelles) i de Ciutadans-Cs (José Enrique Aguar) han votat a favor de l’expedient de modificació del crèdit, que és el que dóna cobertura legal al pla.

Aguar ha comentat que “el president ja va avançar al juliol el Pla i, des d’aquell moment, hem tingut temps per a treballar i consensuar-lo. Tot i Aixa, en sembla que havia d’haver sigut més just: hi ha diferències de més de 1.000 euros per habitant en municipis xicotets. El pla reforça la ciutat de València que, per les seues pedanies, se li assigna una quantitat que puja a 5 milions, mentre que alguns municipis amb aldees tenen una assignació de 50.000 euros”.

La postura de la portaveu del PP, Mari Carmen Contelles, és un poc contradictòria: d’una banda assegura que la Diputació de València “ha aprovat un pla i no ha escoltat l’oposició”, però també ha dit que el PP “agraeix que s’hagen tingut en compte alguna propostes del PP, com que es poguera dividir el Pla, ja que inicialment no es podia”.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà