Mandonguilles de llenties

Senzilles, lleugeres i molt sanes és un plat vegetarià originari de l’Índia. Fetes amb llenties cuites, espècies i farina de cigrons, aquestes mandonguilles es fregeixen i es poden servir com a aperitiu o com a plat principal si les acompanyem d’una salsa de tomaca especiada.

Preparació
Si fem servir llenties sense coure, hem de remullar-les en aigua freda i després coure-les en aigua salada fins que queden molt tendres.

Escorreu bé i reserveu. Tritureu en un robot de cuina o en thermomix les llenties cuites i escorregudes juntament amb les fulles de llorer. Ho passeu a un bol ampli i hi afegiu la farina de cigrons, el julivert picat, el gingebre ratllat, els comins, els ous batuts lleugerament i una mica de sal.

Ho amasseu tot,  remenant bé, fins que quede una massa suau. Si veieu que la massa ha quedat molt líquida hi afegiu una mica de pa ratllat. Amb les mans humides aneu fent les mandonguilles. Les fregiu en oli ben calent fins que queden daurades i les serviu al moment.

Forma alternativa
Una altra forma de servir-les és amb salsa de tomaca especiada. Prepareu una salsa de tomaca casolana amb tomaques pelades i picades amb alls i ceba picada. Hi afegiu després una mica de pebre roig dolç, sal, cúrcuma i comins, una mica d’aigua i la deixeu coure fins que estiga llesta. Coem les mandonguilles, un volta fregides, en aquesta salsa uns 10 minuts abans de servir.

INGREDIENTS:
400 gr llenties cuites
1 cullerada de julivert picat
1 cullerada de gingebre fresc ratllat
2 fulles de llorer
2 cullerades de comins
2 ous
20 gr farina de cigrons
sal,
oli per a fregir

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà