El nou Fons de Cooperació Local destinarà 3,38 milions als municipis de la comarca

El president de la Diputació va presentar al costat del president de la Generalitat el primer fons valencià que destinarà enguany un total de 41,2 milions d’euros

La Diputació de València i la Generalitat Valenciana destinaran al conjunt dels ajuntaments valencians 41,2 milions per a potenciar la seua autonomia local amb inversions i despesa corrent. Els 16 municipis de la comarca de Camp de Túria rebran 3,38 milions d’euros.

El president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, va presentar ahir al costat del president de la Generalitat, Ximo Puig, el primer Fons Valencià de Cooperació Municipal que destinarà enguany 41,2 milions d’euros per a “potenciar l’autonomia local dels municipis valencians, tant en inversions com en despesa corrent”, dels quals 3.385.992,31 euros es distribuirán entre els 16 ajuntaments de la comarca de Camp de Túria.

Els ajuntaments podran decidir a què destinen els diners del Fons de Cooperació, les aportacions del qual a més són incondicionades, si per a inversió, per a despesa corrent o per a ambdues.

La distribució dels fons s’ha fet atenent al criteri poblacional, ponderat de manera que es prevalga als municipis més xicotets. D’aquesta manera, els municipis del Camp de Túria que major aportació rebran són La Pobla de Vallbona, Llíria, Bétera i Riba-roja de Túria, tots ells amb poblacions entre els 21.000 i els 23.000 habitants i amb una assignació unitària que ronda els 400.000 euros, seguits de L’Eliana, que amb un padró proper als 18.000 veïns, comptarà amb una aportació de 345.000 euros.

En el costat contrari de la taula es troba Gàtova, el més xicotet dels municipis de la comarca, que comptarà en aquest exercici amb 24.314 euros del Fons de Cooperació. La resta d’ajuntaments rebran quantitats que oscil·len entre els 71.000 i els 263.000 euros.

En l’acte de presentació d’aquest nou Fons Valencià de Cooperació Local, el president de la Diputació de València va destacar les paraules del president Puig en referència al fet que sense un finançament just de les institucions no hi ha autonomia possible, i en aquest sentit va assenyalar que “no podíem estar demanant més aportacions de l’Estat a la Comunitat i mantenir al mateix temps l’actual esquema de finançament dels nostres pobles i ciutats”.

“Hui és un dia que els alcaldes esperàvem des de fa molts anys. Els municipis fa molt que ens vam anar de casa, però no teníem autonomia”, va afegir Rodríguez, qui va celebrar que “per fi les paraules es converteixen en fets gràcies a aquesta suma d’esforços que permet que els alcaldes estiguem menys sols, que els municipis siguen més independents i els ciutadans una mica més feliços”.

El Fons de Cooperació Local compta amb un total de 40,1 milions d’euros per als municipis de la província de València, gràcies a l’aportació a parts iguals realitzada per la Generalitat Valenciana i la Diputació de València. D’ aquesta manera, la institució provincial continua amb l’aposta iniciada al juliol de 2015 de reforçar l’autonomia local i impulsar les polítiques municipalistes, i que ha suposat entre els anys 2015 i 2016 una injecció de més de 150 milions d’euros que els municipis valencians han pogut destinar a inversions.

En la presentació també van prendre part la vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, el president de la Diputació de Castelló, Javier Moliner, el president de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies, Rubén Alfaro, i el director general d’Administració Local, Toni Such, amb la presència a més de la vicepresidenta de la Diputació de València, Maria Josep Amigó, diputats provincials, alcaldes i alcaldesses.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà