Coca de llagostins amb bolets i ceba caramel·litzada

coca llangostins Nadal

Comencem elaborant una infusió de safrà, embolicant els fils en paper d’alumini amb unes gotetes d’oli d’oliva verge extra i després ho escalfem menys d’un minut a la paella.

Ho retirem i hi afegim el safrà a 115 ml d’aigua mineral i ho portem a punt d’ebullició. Ho retirem, ho tapem amb paper film i ho deixem infusionar.

En un bol, posem la farina tamisada, formem un volcà i hi afegim la resta d’ingredients. Prèviament, diluïm el rent en la infusió, ja colada, de safrà. Treballem la massa fins que ja no se’ns enganxe als dits. La tornem a posar al bol, la tapem amb un drap humit i la posem al forn a temperatura mínima perquè vaja fermentant.

Paral·lelament anem preparant el guarniment de la coca. Tallem la ceba a trossets i la deixem ofegar amb una mica d’oli a la paella.

Tallem els bolets i els confitem en oli amb un vitet, una mica de llorer, romer i timó.

Retirem la massa del forn i l’estenem amb el corró. Una volta estesa, la tallem en sis trossos i la posem al forn a 200 graus durant sis minuts.

Per altra banda, fem un oli de llagostins. Tirem oli a la paella, llevem els caps dels llagostins i tirem el suc en l’oli. Després hi afegim els llagostins pelats i ho saltegem. Hi afegim una mica de sal i ho retirem.

Emplatat:

Afegim sobre les coques una base de ceba picada. Després posem els bolets, prèviament escorreguts. Hi afegim els llagostins i amb l’oli dels llagostins pintem les coques.

Ingredients

Per a la massa de coca

200 gr farina
115 gr aigua mineral
50 gr oli d’oliva
4 g sal
5 gr rent
Uns brins de safrà

 

Per a la coca de llagostins

llagostins
1 ceba
150 grams de bolets
300 gr oli d’oliva verge extra
massa de coca
1 vitet
llorer
timó
romer

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà