Rap de la costa amb sepionet i la seua tinta

Rap de la costa amb sepionet i la seua tinta

Prepareu un fumet de peix fet amb un cap de rap, una pastanaga, seba i porro. I per altra banda, una salsa marinera de seba tallada fina i tomaca. Per a fer la salsa de tinta, poseu en una cassola una seba tallada, la poma tallada a làmines i el pimentó verd, també tallat. Deixeu-lo coure durant uns 5 o 6 minuts, poseu-hi la tomaca tallada, i espereu uns 2 o 3 minuts més.

Després i abans d’afegir-hi res més, traieu l’exces d’oli. Poseu-hi la molla de pa del dia anterior, una mica de tinta dels sepionets, el fumet de peix i sal, i deixeu-ho  coure a foc mig durant uns 8 o 10 minuts. Tot seguit, ho bateu i ho passeu pel colador xinés perquè us quede ben fi.

A part,  fregiu  els sepionets en una paella amb oli i en un altra paella, amb l’oli molt calent, fregiu el rap, previament salat. És molt important que l’oli del rap estiga ben calent, perquè d’aquesta manera, el rap tindrà una costra que impedirà que isca el seu suc , axí serà més melós. Salteu els sepionets i reserveu-los  mentre esperem que el rap s’acabe de fer.

Afegiu-hi la salsa de tinta als sepionets perquè agafen bon gust. Finalment , monteu el plat amb el rap, els sepionets al voltant i una mica de salsa marinera sobre cada tallada de rap.

INGREDIENTS
1,5 kg. de rap
12 sepionets
oli d’oliva verge
sal
PER A LA SALSA MARINERA
2  cebes
5 tomaques madures
oli i sal
PER A LA SALSA DE TINTA
2 cebes
pimentó verd
½ poma golden
4 tomaques madures
molla de pa
tinta de sèpia
fumet de peix
sal i oli

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà