Guerra de sigles a Bétera

La Junta Electoral resol a favor del nou partit local després de la denúncia del PP

La irrupció d’un nou partit local a Bétera batejat com Por y Para Bétera les sigles del qual són PyPB que es presentarà per primera vegada les eleccions municipals el pròxim 28 de maig ha acabat davant el jutge.

El passat 22 d’abril, el Partit Popular va denunciar davant la Junta Electoral de Zona de Llíria en el sol·licitava que es “prohibisca al partit polític Por y Para Bétera’ concórrer a les eleccions del 28M i posteriors comicis de qualsevol classe, amb la grafia de la seua actual denominació, les seues sigles i logotip” i denegant-se en cas contrari la proclamació de les candidatures del nou partit polític.

En l’escrit els populars denúncia que que tant en la denominació com en les sigles i el logotip de la nova formació política identificada en l’existeix una “clara similitud susceptible de produir confusió en l’electorat”, amb la denominació del Partit Popular, les seues sigles PP i logotip “l’ús del qual correspon només al Partit Popular”.

Per als populars “resuIta obvi i evident que el partiu o polític Por y Para Bétera ha triat maliciosament la seua denominació, sigles i logotip i grafia d’aquests, per a deliberadament confondre als electors que vagen a votar al Partit Popular i, gràcies a tal confusió, donen el seu vot erròniament Por y Para Bétera en la creença que estan votant al Partit Popular”.

La Junta Electoral ha denegat per unanimitat la sol·licitud del PP en considerar que en el cas de Bétera no es produeix confusió “perquè, malgrat la semblança de *tas sigles, la denominació de cada partit és diferent”.

En la resolució, a la qual ha tingut accés Infotúria.com, es raona que “cada formació política queda prou identificada, sense que s’aprecie per això
cap raonable risc de confusió en l’electorat”.

Així mateix afig que la formació Por y Para Bétera es troba legalment constituïda i inscrita en el Registre de Partits Polítics i “malgrat la semblança existent per utilitzar tots dos en les seues sigles les lletres P per duplicat, es diferencien entre si atés que el PP utilitza les sigles per duplicat en color blau i Per i Per a Bétera utilitza les sigles PyPB amb la conjunció i la B en color verd i blanc”.

Finalment, recorda que no és possible la presentació d’un partit polític d’una candidatura amb un nom diferent del qual consta en el Registre Oficial de Partits Polítics i en cas de conflicte si coexisteixen similitud en les sigles segons el Tribunal Constitucional “han d’admetre’s totes dues candidatures, perquè el contenciós electoral no és l’adequat per a dirimir la qüestió relativa al dret a la utilització exclusiva de la denominació de l’un o l’altre partit”.

por y para betera
Membres de la candidatura de Por i Para Bétera.

La nova formació de Bétera està encapçalada per l’exregidor de Ciutadans a l’Ajuntament de Serra, José Enrique Martínez, que va presentar la seua dimissió al març de 2021.

Martínez, després de la resolució favorable, ha manifestat que “mai esperàvem que intentaran prohibir que un partit legítimament constituït es presentara a les eleccions municipals a Bétera”.

Davant la denúncia del PP, dones de la formació van al·legar que les sigles, el logotip i grafia del partit Por y Para Bétera “van ser creades per a millorar la qualitat de vida dels veïns de Bétera, per a gestionar eficientment els recursos municipals i locals, les infraestructures, els serveis, així com les polítiques socials”

A més, al·leguen que la denúncia “resulta extemporània i obeeix a un fi partidista i subjectiu atés que es troba triplement caducada perquè el moment processal per a impugnar la creació del nostre partit ha declinat”.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà