À Punt prepara una ambiciosa cobertura electoral per al 28M

Els informatius cobriran la campanya electoral amb entrevistes i debats

Des de la recuperació dels mitjans públics valencians, no havien coincidit mai en una mateixa convocatòria unes eleccions autonòmiques amb unes municipals. Per això per a la cita a les urnes del diumenge 28 de maig, À Punt ha preparat un desplegament tècnic i humà sense precedents per tal d’oferir a la ciutadania la possibilitat d’exercir el seu dret al vot ben informada.

Estem davant d’unes eleccions que, segons les enquestes, es preveu que seran les més renyides, raó per la qual es fa més necessari que mai el paper d’uns mitjans de comunicació públics que informen amb independència i rigorositat de totes les opcions polítiques.

Per a Alfred Costa, director general d’À Punt “estes eleccions ens brinden l’ocasió de reivindicar-nos una vegada més com a servei públic essencial. Per això fem un gran esforç en recursos tècnics i humans per a ser el mitjà de comunicació de referència dels valencians i de les valencianes des del programa d’inici de campanya del dia 11 fins al gran programa especial de la nit electoral.

À Punt fomenta la participació de la ciutadania en la vida democràtica i ho fem amb una cobertura informativa extensa i rigorosa en ràdio, televisió i web. Des de l’estricte compliment dels principis de pluralisme i imparcialitat hem preparat una programació electoral variada, que s’ajusta als criteris establits per la Junta Electoral quant a presència de les diferents opcions que concorren als comicis”.

‘Cap al 28M’, el tret d’eixida de la programació electoral

La nit del dijous 11 de maig, des de les 22:00 hores i fins més enllà de la mitjanit que marca l’inici oficial de la campanya, s’oferirà un programa especial presentat per Marta Ventura i Mathies Muñoz.

À Punt reunirà, per primera vegada en un plató de televisió, els cinc exsíndics i exsíndiques de les Corts de la passada legislatura. Manolo Mata, Isabel Bonig, Toni Cantó, Fran Ferri i Naiara Davó analitzaran, amb la llibertat de no estar ja al capdavant dels seus grups parlamentaris, la campanya electoral que està a punt de començar.

El programa oferirà amb directes els primers actes de campanya autonòmics dels sis partits polítics amb representació a les Corts, a més d’altres punts d’interés com les grans ciutats valencianes (Castelló de la Plana, València, Alacant i Elx) i les seus dels principals partits polítics a Madrid.

Blocs electorals i entrevistes individuals de matí i vesprada

A partir del dia divendres 12 de maig, totes les edicions informatives inclouran un bloc d’informació electoral que seguirà la proporció per a cada partit polític que marca la Junta Electoral, en funció dels resultats de les últimes eleccions.

A més, passaran pels estudis de la radiotelevisió pública valenciana els principals candidats i candidates. Les entrevistes municipals les farà Òscar Martínez dins de l’informatiu Les notícies del matí, a les 8:30 i les 9:00 hores, i les autonòmiques correran a càrrec d’Àlex Sanjaime i s’emetran a les 15:15 hores simultàniament en tele, ràdio i web.

Debats amb els candidats que obtingueren representació a les eleccions de 2019

La programació especial d’À Punt té també quatre debats electorals amb els sis candidats dels partits amb representació a les Corts que se celebrarà el dijous 25 de maig i tres més de les principals ciutats valencianes: Castelló de la Plana, València i Alacant.

Victòria Maso i Mathies Muñoz conduiran els debats municipals, previstos per als dies 16 (Alacant), 18 (València) i 23 (Castelló de la Plana). A tots els debats s’ha convidat als candidats i candidates dels partits que obtingueren representació en les eleccions de 2019.

El debat autonòmic tindrà lloc el dijous 25 de maig, només un dia abans que concloga la campanya, en la que suposarà l’última gran oportunitat dels partits polítics valencians de convéncer els indecisos. Este debat, que anirà acompanyat d’un gran esdeveniment audiovisual i un potent seguiment a través de les xarxes socials, estarà conduït per Marta Ventura i Mathies Muñoz, i es completarà amb dos programes especials, un predebat i un postdebat, presentats per Carolina Salvador.

Tots els debats se celebraran a les 22:00 hores, en horari de prime time, en un nou plató de 400 m2 que À Punt ha preparat per a les eleccions de 2023 al Centre de Producció de Programes de Burjassot.

La nova escenografia compta amb tres pantalles videowall i l’última tecnologia i les tècniques més modernes dels nous formats audiovisuals.

La cobertura informativa de la campanya conclourà amb un programa especial de fi de campanya, el divendres 26 de maig, amb connexions en directe amb els últims actes dels partits polítics i una taula d’anàlisi amb expertes i expertes que analitzaran com arriba cadascun dels candidats i candidates a la cita del 28M.

Jornada electoral

Durant la jornada electoral del 28 de maig, els serveis informatius oferiran avanços i informatius especials en tele i ràdio. I al web, un sistema actualitzat minut a minut contarà al llarg de tot el dia les novetats i incidències del dia de les votacions.

El diumenge de les votacions s’emetran dos programes especials de seguiment de la jornada electoral, tant en la televisió d’À Punt com en la ràdio. En els dos casos començaran a les 19:30 h i s’allargaran aproximadament fins a la 1:00 o les 2:00 h de la matinada, una vegada escrutats els resultats de les eleccions autonòmiques i municipals i hagen comparegut els protagonistes.

Desplegament tècnic dels estudis al CPP de Burjassot

À Punt ha preparat un dispositiu humà, tècnic i tecnològic sense precedents per a la cita del 28M. A més de l’escenografia especial que aportarà el nou plató on se celebraran els debats i els programes especials, la nit electoral inclourà tècniques de realitat augmentada i realitat estesa per la visualització de les dades.

Per a la directora d’Informatius, Raquel Ejerique, “esta cobertura electoral suposa el repte informatiu més gran a què s’ha enfrontat la redacció d’À Punt i és el resultat de molts mesos d’esforç i treball d’un gran equip humà, conscient de la importància de prestar un servei públic de qualitat, que complisca les expectatives de la nostra audiència. I estem convençuts que serà així”.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà