83 candidats busquen alcaldia

pspv loriguilla

El PSPV y el PP presenten candidatura a tots els pobles; Compromís en 14; Vox en 13 y Cs en tres


A cinc dies que finalitze la campanya electoral, els candidats a les alcaldia de Camp de Túria es llancen pel vot en mercats, mítings, debats i trobades amb veïns. Fins a 83 candidatures de diferents partits polítics s’han presentat en els municipis de la comarca. El més nombrosos son socialistes i populars. El PSPV-PSOE i el PP seran presents en tots els col·legis electorals el pròxim diumenge 28 de maig, mentre que Compromís després d’aconseguir presència en tota la comarca en 2019 ha format
candidatura en 14 municipis -no es presenta a Benissanó ni a Gàtova-.

Per darrere, en nombre de candidatures se situa Vox que creix respecte a les eleccions anteriors i presenta candidats a 13 alcaldies.

La nòmina de partits locals creix també respecte a l’anterior cita electoral amb l’aparició de noves formacions. És el cas de la plataforma UCIN (Unión de Ciudadanos Independientes) que presenta candidatura a Sant Antoni de Benaixeve i a Loriguilla, l’agrupació d’electors de Portacoeli, Por y Para Bétera (PyPB) i Centrats a la Pobla. Malgrat el nou de les sigles tots ells presenten candidats ja coneguts amb experiència política que han estat en altres formacions com l’exregidora d’AISAB, Eva Tejedor, l’alcaldessa i exportaveu del PP, Montse Cervera, l’exregidor d’Unides Podem Carlos Montalbán, l’exregidor de Ciudadanos José Enrique Martínez i Jaime Ruix, exregidor de Contigo i actual regidor no adscrit a la Pobla de Vallbona.

A aquests nous partits locals se sumen altres formacions independents que ja governen com AISAB; formen part del govern Mas Camarena-Torre en Conill, MoVe o Contigo o tenen representació com Millorem Benaguasil.

La reculada més significatiu és el de Ciudadanos. La formació taronja aspira a tindre
representació en només tres municipis: Vilamarxant, on ostenta l’alcaldia fruit del pacte amb el PP en 2019, a Bétera i Sant Antoni de Benaixeve, on ha estat governant en coalició.

Contigo tractarà de mantindre l’alcaldia a Gàtova i intentarà recuperar la representació a la Pobla de Vallbona, després de la marxa del seu regidor al grup
de no adscrits amb nou candidat. A més es presentarà per primera vegada a Casinos amb l’exregidora de Compromís, Arancha Murgui.

També hi ha sigles noves en forma d’aliances entre forces d’esquerres. És el cas d’EU-Endavant a Bétera i Sant Antoni de Benaixeve, EU-Podemos en Riba-roja, Els
Verds-Podem i Compromís-EU a l’Eliana, Podem, Compromís i EU a Vilamarxant i L’Esquerra de la Pobla(EU, ERPV, Podemos i Alianza Verde).

En el municipi on menys paperetes hi haurà serà a Benissanó, on només es podrà votar al PSPV, amb l’actual alcaldessa com a candidata o al germà de l’exconseller, Serafín Castellano, nou cap de llista del PP.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà