Fracassa l’intent ‘in extremis’ de debat electoral a l’Eliana

radio turia

Els cinc partits no han arribat a un acord

L’Eliana no tindrà debat electoral, a diferència de Riba-roja, la Pobla de Vallbona o Llíria, després de fracassar una proposta ‘in extremis’ llançada per l’Ajuntament fa 24 hores per a celebrar-lo a poques hores del tancament de la campanya.

Les cinc formacions polítiques que es presenten a les eleccions municipals del 28 de maig a l’Eliana -PSOE, PP, Sumar l’Eliana, Els Verds-Podem i Vox- , han decidit en una reunió celebrada aquest matí en el Consistori que no se celebrarà el debat electoral en la recta final de la present campanya a través de l’emissora municipal Ràdio Túria, al no arribar a un acord.

Segon el comunicat de l’Ajuntament “encara que totes les formacions han reconegut la dificultat per a la celebració que comporta la urgència de temps, quatre d’elles han mostrat la seua disposició a modificar les seues agendes de campanya per a poder celebrar el debat i una l’ha considerat un obstacle insalvable”.

Totes les formacions han reconegut la seua voluntad de celebrar un debat electoral pero el fet que s’haja plantejat d’un dia per a un altre i que s’anara a celebrar demà dijous a les 20 hores, a 24 hores del tancament de campanya ha dificultat pactar totes les condicions, com els blocs, l’ordre d’intervenció, etcètera.

L’Ajuntament va enviar ahir una proposta de debat en la qual donava als partits un termini de 24 hores -fins hui al migdia- per a signar i assistir a aquest.
Abans que es complira aqueix termini, a petició de Vox s’ha celebrat una reunió entre tots els partits en la qual es no s’ha arribat a un acord.

Els cinc representants polítics han manifestat el seu desig que en pròximes convocatòries electorals municipals es puguen aconseguir acords amb l’antelació suficient per a poder dur a terme debats on la ciutadania puga contrastar les diferents propostes programàtiques en campanya.

En aquest sentit, la candidata de Sumar l’Eliana, Isabel Montaner, ha assenyalat que un debat electoral és prou important com per a donar un termini de 24 hores per a contestar a una proposta en la qual no s’havia pactat cap aspecte del seu desenvolupament. “No s’ha plantejat en temps en forma i no s’ha parlat res prèviament per a acordar la dinàmica del debat. No tenim por i sempre hem volgut un debat electoral a l’Eliana, però no sota qualsevol condició”.

A més es dona la circumstància que en la jornada de demà s’ha convocat el ple municipal, a la vesprada s’ha programat la visita de Màxim Huerta dins de la campanya ‘Llegim als pobles’ i se celebrarà el debat electoral de les autonòmiques en À Punt.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà