L’últim debat deixa clara l’existència de dos blocs en la Comunitat

debate apunt
Héctor Illueca (UP-EU) arribant a les instalacions de la televisió valenciana.

Ximo Puig ha defensat la gestió del seu govern en aquests huit anys

L’últim debat electoral de la campanya del 28M ha confirmat l’existència de dos blocs i ha posat de manifest la tensió entre els candidats a escasses hores que els valencians acudisquen a les urnes diumenge que ve.

La televisió pública valenciana À Punt ha acollit aquesta nit el debat final entre els candidats a la Generalitat: Ximo Puig (PSPV-PSOE), Carlos Mazón (PP), Mamen Peris (Ciutadans), Joan Baldoví (Compromís), Carlos Flores (Vox) i Héctor Illueca (Unides Podem EU).

Ximo Puig ha defensat la gestió del seu govern en aquests huit anys, en els quals tots els indicadors econòmics i socials, han millorat, i ha afirmat que en aquest diumenge l’elecció és entre “tornar arrere, al pitjor passat de la Comunitat, o mirar al futur”.

ximo puig debate electoral

El mateix han fet Joan Baldoví i Héctor Illueca, els qui s’han mostrat partidaris de reeditar un govern que, al seu judici, ha fet les coses bé en els últims huit anys, encara que tots dos aspiren a guanyar força dins d’aqueixa coalició per a poder portar avant polítiques més valentes.

Tant Baldoví com Illueca han intentat que el candidat popular aclarira si pensa pactar amb Vox, alguna cosa que també li ha demanat el mateix Carlos Flores i la candidata de Ciutadans, qui li ha instat a no pactar amb condemnats per violència masclista en referència a la condemna que té el candidat de Vox.

joan baldovi

Mazón no ha respost a aquesta qüestió durant el debat, encara que en una atenció posterior als periodistes ha assegurat que el seu gran objectiu és que hi haja un govern del PP, però ha assenyalat que són els ciutadans els qui tenen l’última paraula aquest diumenge.

El candidat popular ha centrat les seues intervencions a demanar un canvi per a millorar la sanitat i l’educació, i per a acabar amb “l’infern fiscal” que, al seu judici, ha generat el Botànic, al mateix temps que ha denunciat els “ninguneos” de Pedro Sánchez i la falta de reivindicació de Ximo Puig.

Mazón ha acusat a Puig de ser “el campió de les llistes d’espera” en Sanitat, i li ha tret una llista amb més de 90 promeses incomplides, al que el president ha respost que el líder del PP “no entropessa amb una veritat ni per casualitat”.

carlos mazón PP

“Si això fora un infern vindrien les empreses?, ha preguntat Puig, i ha assenyalat que aquesta autonomia venia de ser “el paradigma de la corrupció, l’atur i les retallades massives”, i del “desmuntatge de l’estat de benestar”, qüestions que hui ja no tenen cabuda.

Baldoví ha sigut l’únic que ha defensat la reforma del sistema de finançament, una qüestió en la qual, ha dit, haver trobat “pocs aliats en el Congrés”, mentre que Héctor Illueca ha apostat per la creació d’una xarxa d’empreses públiques que garantisquen els drets bàsics de les persones.

També ha defensat la política d’habitatge dut a terme i ha anunciat que aquest divendres dictarà una resolució per a iniciar els tràmits de cara a declarar les zones *tensionadas i limitar els preus del lloguer en aplicació de la Llei d’Habitatge.

mamen peris

Mamen Peris s’ha reivindicat com l’únic partit de centre, i ha tirat mà de diferents recursos per a criticar a tots els partits, com un *datáfono perquè el PP i el PSOE paguen el seu deute per la corrupció, o una samarreta per a criticar el suport de *Baldoví al Govern del Pedro Sánchez.

Carlos Flores ha assegurat que després de quatre anys silenciats, Vox té una alternativa i una resposta per a cadascun dels problemes dels valencians, i ha advertit que “no serà silenciat, sinó que serà determinant” en la pròxima legislatura.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà