‘Negocio Valencia Interior’, un negoci redó

Este nom sembla més adient per al negoci que el ‘Consorcio Valencia Interior’ ha muntat amb el fem de 5 comarques valencianes, entre la que es troba el camp de Túria i com no, la Ciutat de Llíria.

A Llíria, lloc on s’ha ubicat una de les plantes de tractament de fem, semblava que les coses pintaven molt bé, que anàvem albergar una planta i que, com a contraprestació, no anaven a pagar ni un cèntim. Açò era en 2006, però, quatre anys després, i gràcies al PP i al nostre alcalde (mebre del Consorci i persona que pren decisions en el mateix), anem a pagar més que cap població del voltant.

La recollida i reciclatge del fem, ha passat de ser un servei que cal coordinar i millorar per minimitzar els seus efectes, a ser un negoci. Ens expliquem: Fa més de dos anys que tenia que haver començat la construcció de la planta de tractament a Llíria, i ara, ja tenia que estar en funcionament. Res d’això, no s’ha construït la planta i estem pagant com si s’haguera fet d’or la seua estructura. Estem pagant per avançat algo que no existeix.

Ens han imposat una taxa discriminatòria, rectificada el segon any de vigor. On els veïns depenent d’on vivien, pagaven més o menys (produint el mateix fem). Als de Llíria, ens han cobrat tones de més (com els del cas Brugal), ens volen carregar els rebuts que altres no han pagat per incompetència del Consorcio, i a més, ens volen aplicar un 15% en concepte de futuribles impagats. Es a dir, paguem els que ens pertoca i a més, el que està previst que no es va a pagar. Comptes redons.

Tot açò, per no dir on van a parar les milers de tones que es centralitzen en la planta de Llíria i que el seu destí està tan obscurs com el líquid negre que desprenen els seus lixiviats.

El “Negocio Valencia Interior” patrocinat pel PP valencià i els responsables dels 61 municipis que hi ha en el mateix cada dia fa més olor, i no justament per la matèria que tracten, sinó per la manera d’actuar poc transparent i oblidant-se que són un servei públic i no una sucursal de traure diners.

Paco Garcia Latorre, candidat a l’alcaldia de Llíria per ‘Coalició Compromís’   alt

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà