EUPV acusa a Blasco d’ocultar informació sobre els deutes que manté el Consell amb els funcionaris de de Justícia

El Camp de Túria
La diputada autonòmica d’EUPV, Marina Albiol, ha criticat la falta de transparència del conseller de Solidaritat i Ciutadania, Rafael Blasco, a l’hora de contestar a les preguntes que se li fan respecte al Consell.

José García

Marina Albiol va remetre a la Mesa de Les Corts, el passat 30 de juliol,tres preguntes al conseller, referides a la situació de la Conselleria de Justícia. Eixes preguntes eren “Quins municipis estan afectats per l’impagament de la Conselleria als jutges de Pau?”, “Quantes persones estan afectades per aquestos impagaments?” i “A quant ascendeix el deute en cadascun dels municipis?”.

La resposta de Rafael Blasco ha segut la següent: “Els municipis relacionats amb les indemnitzacions que la Conselleria de Justícia i Administracions públiques satisfà als Jutjats de Pau són als de menys de 7.000 habitants. D’altra banda, són 382 les persones que perceben estes idemnitzacions i la quantitat pendent és actualment d’un total de 40.000 euros”.

Des de EUPV es qualifica esta resposara com “una evasiva, en la que no es precisen les xifres que li reclamàvem”. “Amb eixes respostes, el conseller Blasco Juga a la confusió. Es limita a dir-nos que el deute total ascendeix a 400.000 euros, però ni ens diu quants ni quins municipis, ni tampoc les persones afectades. Juga a les generalitats, a parlar d’indemnitzacions i a subratllar que els municipis afectats són els de menys de 7.000 habitants i que hi ha 382 persones que reben indemnitzacions.”

Per a la representant de Esquerra Unida estos impagaments “són intolerables i suposen un atac directe al drets laborals dels treballadors i treballadores. Exigim al Consell que solucione aquest deute d’immediat i avancem que tornarem a presentar les preguntes que calguen en Les Corts Valencianes per esbrinar veritablement quina és la situació d’aquest deute, ja que hi han pagaments als secretaris dels jutjats de pau  que no s’han fet des de març de 2009”.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà