Els presupostos autonòmics de 2011 “abandonen definitivament al ferrocarril”, segons EU

El Camp de Túria
El diputat autonòmic d’EUPV, Lluís Torró, ha afirmat que la Generalitat “arracona en estos comptes autonòmics al ferrocarril com a sistema de transport prioritari”.

José García

Segons Torrò, “ja abans es veia que bàsicament el Consell apostava bàsicament per les carreteres, però ara és molt més evident. El capítol de Noves Infraestructures Ferroviàries cau un 58’09 %  i la part prevista per a invertir un 48’2 %. És a dir, de 61 actuacions previstes es passa a 13, un desens del 78’69%”.

Torró afegeix que les transferències a Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana per a Infraestructures cauen un 67’12 % i les de l’ens gestor pràcticament desapareixen perquè disminueixen un 98’22 %. “Ens preocupen moltíssim estos comptes i advertim que una part de les inversions que es facen aniran segurament a la privatització de la construcció i de la gestió, com és el cas per exemple de la línies 2 del TRAM d’Alacant i de Metro València”.

El diputat d’esquerres alerta també que les inversions compromeses per la Generalitat en el Pla de Rodalies no es podran produir, destacant els casos de Dènia-Alcant, que li correspondria al Consell i la millora del Xàtiva-Alcoi. “Per exemple, als pressupostos tan sols hi figura l’estació d’Albaida, que apareix repetidament als comptes autonòmics des de fa anys sense que mai s’arribe a iniciar l’obra”, critica.

 

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà