‘Els Verds’ reclamen a PP y PSOE una postura més ferma amb l’entrada del cítrics marroquins

El Camp de Túria
Pura Peris, candidata a la Generalitat Valenciana amb la coalició ‘Verds-Ecopacifistes’, ha reclamat a PP i PSOE una major defensa de l’agricultura valenciana front l’arribada de cítrics marroquins a la UE.

José García

Segons Peris, “es una vergonya que, des de l’entrada a la UE d’Espanya, cap Ministre d’Agricultura haja defensat l’agricultura valenciana” davant els aspectes que més estan fent patir als agricultors valencians: “crisi estructural profunda, mancada d’ajudes per a la seva reconversió i competència deslleial de tercers països, com Marroc”.

La candidata explica que eixos païssos “abarateixen els preus amb una competitivitat deslleial, fonamentada en en la manca de controls de qualitat i uns costos de producció molt més barats per la sobreexplotació de la ma d’obra en les plantacions protegides i afavorides per un govern dictatorial”.

“És urgent que tot el sector citrícola valencià siga recolzat per la Generalitat Valenciana, pels partits polítics i el conjunt de la societat davant de la UE per a que finalitze el suport de la UE a Marroc que clarament són contraris als productes citrícoles del camp valencià”, ha reclamat Peris.

“Els Verds exigirem que el Grup Verd del Parlament Europeu s’opose fermament i de manera radical als acords de la UE amb Marroc i defense la citricultura valenciana. Tots els partits valencians, sobretot el PP i el PSPV, haurien d’exigir als seus europarlamentaris una posició activa per a que el Parlament Europeu bloqueje ests acords, que serien la mort dels tarongers valencians”, afegeix la dirigent d’Els Verds.

“És urgent que tot el sector citrícola valencià siga recolzat per la Generalitat Valenciana, pels partits polítics i el conjunt de la societat davant de la UE. No ens podem permetre l’abandó de la citricultura, per raons econòmiques i socials en estos temps de profunda crisi, però també per raons ambientals: el bosc que suposen els milers i milers de fanecades de tarongers són un sumidor de CO2 impagable que ens ajuda a la lluita contra el canvi climàtic” ha conclòs Peris.

 

2 Comentaris
 1. Alternativas para el cultivo de la naranja en Valencia (I): Antecedentes.
  http://economia-mas-social.blogspot.com/2010/10/alternativas-para-el-cultivo-de-la.html

  Alternativas para el cultivo de la naranja en Valencia (II): Los motivos de esta crisis.
  http://economia-mas-social.blogspot.com/2010/10/alternativas-para-el-cultivo-de-la_31.html

  Alternativas para el cultivo de la naranja en Valencia (y III): Economía ecológica, una oportunidad.
  http://economia-mas-social.blogspot.com/2010/10/alternativas-para-el-cultivo-de-la_3334.html

Deixar un comentari

El vostre correu no es publicarà.