EUPV estarà junt als sindicats de l’ensenyament en la vaga del 11 de maig, “per protestar contra les retallades del Consell”

La candidata d’EUPV a la presidència de la Generalitat, Marga Sanz, i el candidat autonòmic d’EUPV, Ignacio Blanco, s’han reunit aquest matí amb la plataforma formada pels sindicats de l’ensenyament de CCOO-PV, STEPV i l’UGT-PV, per compartir “la preocupació per les retallades en l’educació efectuades pel Consell”.

José García

La formació d’esquerres ha explicat que s’han sumat a les mobilitzacions que tindran lloc el pròxim dijous 18 de maig. “Esquerra Unida garanteix que estos retalls acabaran amb una política d’esquerres al Consell: la nostra aposta és la defensa a ultrança de l’escola pública amb els recursos necessaris, econòmics, humans i materials”, ha remarcat Sanz.       

La candidata d’esquerres ha criticat que el PP “haja deixat al sistema educatiu públic valencià amb problemes de tot tipus i amb unes retallades que repercuteixen directament en la qualitat de l’ensenyament”. “A més no existeix diàleg amb els sindicats, i per això la mobilització és necessària per fer sentir la protesta dels docents que veuen com es deterioren les seues condicions de treball”, ha afegit Sanz.

Esquerra Unida i els sindicats han coincidit en que el nivell de retalls és “insuportable” i arriba a tots els àmbits: als grups de programes d’atenció a la diversitat, als de compensatòria, als desdoblaments a FP, així com a la minva en el pressupostos destinats a educació. “Estos retalls acaben traduint-se en la pèrdua massiva de llocs de treballs del professorat, i per tant en una disminució considerable de la qualitat de l’ensenyament que reben els alumnes valencians”, critica Sanz.

La candidata d’EUPV a la presidència de la Generalitat Valenciana ha expressat el “compromís ferm” de la seua formació d’acabar amb les retallades. “El que cal és un redimensionament de les plantilles a l’alça per a cobrir totes les necessitats d’escolarització en la xarxa pública”, afirma Sanz, qui ha anunciat la presència de dirigents i militants d’Esquerra Unida a les mobilitzacions convocades la pròxima setmana.

 

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà