Esquerra Unida aposta per una educació “pública, laica, de qualitat i en valencià”

Diversos membres de la formació EUPV han defensat “una educació pública, laica, de qualitat i en valencià”, després de manifestar que “l’educació és una dels pilars fonamentals del programa d’EUPV de cara als propers comicis del 22 de maig”.

José García

Tres dels principals membres de la candidatura autonòmica d’EUPV (la seua número 3 de la llista d’EUPV, Mª Ángeles Llorente; el candidat a l’alcaldia de València per EUPV, Amadeu Sanchis; i el també candidat autonòmic, Ignacio Blanco) han sigut els encarregats de donar a conerxer el tipus d’aposta que es fa des d’esta formació d’esquerres respecte a l’educació.

Segons estos representants d’EUPV, “la defensa l’ensenyament es més necesari ara, ja que la Conselleria d’Educació està dirigida per Font de Mora, un polític que l’única cosa que ha fet és degradar les inversions en l’educació pública, afavorint interessos privats”.

Segons estos membres de les llistes d’esquerres, “ens sembla una irresponsabilitat política molt greu que se cedisca sòl públic per a centres privats mentre més de 17.000 xiquets i xiquetes estudien en barracons, es retallen llocs de professors i de suport i se suprimeixen línies en valencià”.

A més, el cap de la llista municipal a la ciutat de València per EUPV, Amadeu Sanchis, ha recordat que “en el barri de Campanar, l’equip de Govern de Rita Barberá ha aprovat la reclassificació de sòl públic dotacional educatiu per a regalar-li-ho a una universitat privada, mentre que es desmantella un hospital que estava donant servei a un gran nombre de ciutadans i ciutadanes de València”.

 

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà