EUPV xifra en més de 20 milions d’euros el cost les reparacions als edificis de Santiago Calatrava

El Camp de Túria
El portaveu adjunt d’Esquerra Unida a Les Corts, Ignacio Blanco, ha lamentat la successió de problemes de tot tipus que estan patint els edificis construïts per Calatrava a la Ciutat de les Arts i les Ciències de València.

José García

Critica este representant d’EUPV el problemas que s’han patit en els darrers mesos “a l’Hemisfèric, al Palau de les Arts i ara a l’Àgora, “on s’han produït goteres, inundacions i fins i tot, problemas d’acústica, que han obligat a arrancar tot el recobriment de fusta a un dels auditoris”.

Segons Blanco, “estos poden haver costat més de 20 milions d’euros a les arques de la Generalitat Valenciana, fet que fa precís efectuar un estudi per determinar si estos problemes són responsabilitat del disseny arquitectònic, de l’execució de l’obra o de la precipitada utilització de l’edifici abans que estigueren acabats”.

El grup d’esquerres considera necessari saber qui és el responsable d’estos desperfectes: si ho és algún dirigent polític “caldrà exigir-li responsabilitats; però si no fora així, entenem que el cost de les eventuals reparacions hauria de ser assumit per les empreses constructores o pel propi arquitecte”, afirma.

Esquerra Unida ja enregistrà en Les Corts al principi d’aquesta legislatura una Proposició No de Llei instant al Consell a revisar d’ofici tots els projectes de Calatrava i a repercutir sobre els beneficis de l’arquitecte els sobrecostos generats per errades de disseny.

El diputat d’EUPV considera “lamentable que edificis tan caríssims, pagats amb diners de tots els valencians, no estiguen preparats per a les pluges torrencials habituals cada any a la nostra ciutat. Aquestes obres han acabat sent com un sac sense fons que absorbeix diners per tots els costats i la rendibilitat és altament qüestionable”, critica.

 

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà