EUPV ataca la política económica del Consell

Esquerra Unida del País Valencià (EUPV) considera “temerària” la situació econòmica de la nostra autonomía i defineix com “nefasta” i “molt preocupant” la forma en què està actuant en Consell al respecte.

José García

Encapçala les critiques cap al govern de la Generalitat Valenciana el portaveu adjunt d’Esquerra Unida en les Corts Valencianes, Ignacio Blanco, qui lamenta la “política temerària i improductiva dels grans events ens ha conduït a una situació insostenible”.

Segons manifesta Blanco, “a 31 de març del 2011, la Generalitat Valenciana manté un risc contret acumulat  per avals prestats de 5.044.718.566,67 euros”, després de recordar la ‘cronologia dels fets’: el risc contret acumulat per avals se situà l’any 2003 en 1.502 milions d’euros; en 2004, era de 2.186,1 milions d’euros; i en 2005, va pujar fins als 2.916 milions. Hui, en 2011, la xifra exacta és de 5.044.718.566,67 euros, una autèntica bogeria”.

“Després dels últims anys de deliris de grandesa ara ens ha pillat la crisi amb uns comptes de l’administració en una situació molt crítica, propera al col·lapse”, ha indicat este diputat d’EUPV. “Estes deficients actuaciones han afavorit que ha dut a l’agència de qualificació creditícia ‘Fitch’ rebaixe la nota del deute a la Comunitat Valenciana, després de vore el forat econòmic que existeix als comptes públics valencians”.

Per a Blanco, “sembla que el PP no s’ha assabentat a estes altures que és l’hora de l’economia productiva i real, de l’eficiència i l’estalvi, i, òbviament, de la sostenibilitat”. “Necessitem acabar amb les comissions, amb els contractes insultants a arquitectes que facturen en Suïssa i amb tantes infàmies clàssiques dels conservadors valencians”.

També ha molesta a este diputat d’esquerres la negativa del Consell a aplicar l’impost de patrimoni, “un fet que és una vergonyosa mostra més de que el PP vol seguir beneficiant als rics”. Per a Blanco esta decisió és “indignant”: “El rebuig a estos ingressos fiscals és una frivolitat, i deixa entreveure clarament que qui marca la política econòmica del PP són els poders econòmics, els que estan a l’altra vorera deixant a punt del naufragi als treballadors i treballadors i a qui menys té. Eixos són els governants que tenim, els que en lloc de defensar els interessos de la majoria asfixiada, ho fan d’una minoria boiant”.

Blanco ja qualificà fa uns dies l’anunci del president de la Generalitat Valenciana, Carlos Fabra, com una “greu irresponsabilitat”. “Resulta absurd rebutjar ingressos fiscals quan el conseller d’Hisenda i Administració Pública, José Manuel Vela, ha anunciat uns retalls durs i tràgics. El Consell deixarà de percebre més de 100 milions d’euros i actuar com ho fan els actuals dirigents autonòmics és governar d’esquenes al seu poble”.

 

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà