EUPV aprofita l’informe 2010 del Sindic de Greuges para criticar “la catastròfica aplicació de la Llei de Dependència” del Consell

L’informe elaborat en l’últim any pel Síndic de Greuges, José Cholbi, en el qual dóna a conèixer els problemes del Consell a complir amb l’aplicació de la Llei de Dependència ha estat aprofitats per EUPV per a atacar al govern de la Generalitat Valenciana. Entre 2008 i 2010 han mort 16.000 persones abans de rebre les ajudes a les quals tenien dret, segons EUPV.

José García

Al seu informe 2010, Cholbi assenyala que hi ha persones que han mort a la Comunitat Valenciana mentre esperaven rebre les ajudes “sense que intervinguera demora alguna o culpa dels interessats” i que, tot i això, “en la majoria dels casos la tramitació dels expedients d’estes persones mortes superava àmpliament els terminis establits per la llei”.

També fa constar el Síndic de Greuges que la manera que es tramiten els expedients li resulta desconegut. “Alguns expedients s’incoen sense motivació aparent, en un marc temporal molt desigual pel que fa a la tramitació dels mateixos”. Esta arbitrarietat suposa que es produïsquen situacions en les quals “en les persones en situació de dependència viuen una inseguretat jurídica en molts casos desesperant”.

Cholbi explica que, tres anys després, segueix sense aplicar-se de manera adequada la Llei de Dependència i això duu aparellat un increment en el nombre de queixes que rep el Síndic de Greuges anualment: en 2008 va rebre 1.864 queixes en este àmbit; en 2009, altres 948; en 2010, 1.541 queixes. En total, s’acumulen 4.353 reclamacions.

La diputada d’EUPV, Esther López Barceló, ha assenyalat que estes conclusions del Síndic de Greuges sobre l’aplicació de la Llei de la Dependència per part de Benestar Social “són tan catastròfiques que el conseller Cabré hauria de demanar immediatament disculpes als ciutadans valencians afectats en nom de l’ex consellera Angélica Such, màxima responsable d’este desastre”.

“És absolutament intolerable que hi haja dependents que no han rebut les ajudes des de fa més de tres anys”, ha afegit. La diputada també ha recordat que “ocupem el penúltim lloc en la classificació que ordena  les autonomies segons el nombre de dependents que reben ajudes en funció dels habitants: un autèntic desastre”.

La diputada d’EUPV, Esther López Barceló, ha dit hui que “el boicot a l’aplicació d’aquesta Llei per part del Consell ha provocat la pèrdua de 4,5 milions d’euros en 2010, amb els nous criteris de repartiments pressupostari estatal”.

“L’actuació de Benestar Social pot definir-se amb una única paraula: desídia”, ha assenyalat López Barceló. La diputada va culpar a la Conselleria de Benestar Social durant el Ple de la setmana passada per les 16.000 persones que han faltat sense rebre la prestació.

 

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà