Els col·legis reprenen la vacunació per als alumnes de 5 a 8 anys

vacunacion colegios
Vacunació contra la covid en el col·legi Helios de l’Eliana.

La Comunitat ja compta amb 192.640 dosis pediàtriques

La segona etapa de la vacunació pediàtrica, dirigida a 186.000 xiquets i xiquetes d’entre 8 i 5 anys, s’ha représ aquest dijous amb normalitat en els centres educatius de la Comunitat Valenciana i s’espera que la cobertura siga similar a la reeixida amb el grup de 12 a 20 anys, d’al voltant del 80%.

La Comunitat ja compta, hui dia, amb 192.640 dosis pediàtriques i, a la previsió inicial de 138.000 addicionals, cal afegir una nova remesa de 54.000 dosi coneguda aquest dimecres, fins a arribar en total a 384.640 dosi, segons la Generalitat.

Aquesta segona etapa de vacunació pediàtrica es dirigeix a 186.088 xiquets d’entre 8 i 5 anys, i per nivells educatius, cobreix a l’alumnat d’infantil que haja complit 5 anys i a 1r, 2n i 3r de Primària.

Del total de menors als quals es dirigeix la vacuna, 22.085 són alumnes de la província de Castelló, 68.332 de la d’Alacant i 95.671 de la de València.

La Comunitat Valenciana compta ja amb dosis suficients per a ells, així com per a inocular segones dosis als menors vacunats en la primera etapa, abans de Nadal.

Aqueixes segones dosis, com a marca l’Estratègia Nacional de Vacunació, s’administraran a partir de febrer, és a dir, huit setmanes després de la primera per a incrementar la resposta immune.

Fins a cada col·legi es desplaça un equip integrat per personal facultatiu, d’Infermeria i de suport logístic que immunitza als xiquets i xiquetes les famílies de les quals han autoritzat la vacunació.

En el moment de la inoculació, es permet que un únic familiar entre en el centre educatiu per a acompanyar emocionalment a l’o la menor i, després de la injecció, el xiquet o la xiqueta roman uns minuts en observació.

A Alacant, el director d’Infermeria de l’Hospital General Universitari d’Alacant, Fernando Riera, que s’ha desplaçat al Centre d’Educació Infantil i Primària (CEIP) Lucentum, ha assenyalat que cal “reconéixer l’esforç que estan fent els equips d’Atenció Primària, dels centres educatius i la col·laboració de les famílies”.

El procés, com en la primera fase, s’està desenvolupant en els propis centres escolars amb independència de la seua titularitat, en horari lectiu i per nivell educatiu per a preservar els grups habituals de convivència, i a Alacant durarà set dies i finalitzarà el pròxim 21 de gener.

Des de València, el cap del Servei de Promoció de la Salut de la Conselleria, José Antonio Lluch, un dels responsables del programa de vacunació, ha assenyalat que l’estratègia de vacunar en els centres docents va donar “molt bon resultat” en la primera fase abans de Nadal.

Llavors, ha dit, es van aconseguir unes cobertures molt acceptables, d’al voltant d’un 70%, i s’espera que continuen al llarg d’aquests dies.

Lluch ha ressaltat: “De moment la campanya s’ha anat desenvolupant sense cap problema i creiem que es continuarà desenvolupant com en la fase anterior, amb èxit”.

Per part seua, la directora d’infermeria d’Atenció Primària del departament de salut de l’Hospital General de Castelló, Inma Fabregat, ha explicat que vacunaran en els centres escolars durant dotze dies: aquest dijous, el divendres i les dues setmanes següents, amb el que tindran més temps per a poder acudir als centres escolars per a vacunar.

Fabregat ha explicat que a Castelló “es vacuna en diversos centres als pobles del departament i a l’haver més dies serà més progressiu”.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà