La vacunació del papil·loma a xiquets començarà pels nascuts al gener de 2010

vacunacion colegios

La resolució entrarà en vigor des del pròxim 1 d’octubre

La Conselleria de Sanitat ha modificat el calendari de vacunació infantil de la Comunitat Valenciana per a incorporar la del papil·loma humà en els xics de 12 anys, que s’oferirà als nascuts en 2010, començant al gener i continuant amb els mesos successius.

Així ho recull la resolució de la Conselleria de Sanitat que entra en vigor l’1 d’octubre i que publica aquest dimecres el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana amb el nou calendari de vacuna per a la infància i l’adolescència.

Fins ara, el calendari de vacunació infantil de la Comunitat Valenciana incloïa des de 2017 la vacunació enfront del virus del papil·loma humà (VPH) en les xiques a l’edat de 12 anys, recomanant també la vacunació d’aquelles dones fins a 18 anys que no l’hagueren rebuda prèviament.

No obstant això, des de llavors s’han anat acumulant evidències i recomanacions a favor d’oferir també aquesta vacuna als homes per a contribuir a reduir la infecció per aquest virus i així reduir la incidència de tumors relacionats amb aquest.

A més, la resolució de la Conselleria assenyala que les berrugues genitals són un problema de salut pública i estan relacionades amb la infecció pel VPH, de manera que la vacunació enfront del papil·loma en homes contribuirà també al seu control.

Es manté l’oferta de la vacuna del virus del papil·loma humà en les dones en les mateixes condicions actuals, és a dir, als 12 anys, i aquelles dones que per qualsevol raó no van ser vacunades en l’adolescència podran rebre-la fins als 18 anys.

La resolució de Sanitat assenyala així mateix que els xiquets empadronats en la Comunitat Valenciana hauran de vacunar-se enfront de la grip d’acord amb els criteris establits per la direcció general de Salut Pública, i els que viatgen a l’estranger hauran de posar-se les vacunes indicades segons els riscos del viatge.

Les vacunes incloses en el calendari de vacunació sistemàtica infantil, així com aquelles que s’establisquen en els programes de vacunació específics, s’administraran de manera gratuïta i hauran de ser registrades en el Sistema d’Informació Vacunal de la Comunitat Valenciana.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà