Ximo Puig anima a consumir productes valencians durant el Nadal

ximo puig nadal

La imatge de la campanya ‘El Nadal és valencià’ ha sigut dissenyada per Ortifus

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha animat a la ciutadania a adquirir aquest Nadal els productes típics que es produeixen de nord a sud de la Comunitat Valenciana, “per qualitat, per tradició, per compromís amb els productors i artesans d’aquesta terra i per impulsar la recuperació econòmica, contribuint així al manteniment de l’ocupació en aquests sectors”.

Durant la presentació de la VII edició de la campanya ‘El Nadal és valencià’, Puig ha apuntat que l’oferta de productes autòctons va “des del llagostí de Vinaròs, als formatges del Maestrat, l’oli de Espadán, el cava de Requena, la mel d’Aiora, el raïm del Vinalopó, els joguets d’Ibi, el torró de Xixona i Alacant, la magrana d’Elx, les salaons d’Oriola, o els cítrics i el caqui que es produeixen en diverses comarques valencianes, entre altres”.

El cap de l’Executiu valencià ha destacat que molts d’aquests productes, que seran presents aquest nadal en la majoria de llars, disposen de denominació d’origen valenciana que assegura la seua procedència i que garanteix que la seua qualitat i característiques es deuen al fet que es cultiven o produeixen en una zona geogràfica delimitada.

“Es tracta de productes quilòmetre zero, que simbolitzen el retrobament familiar i amb les arrels emocionals del territori i el respecte pel planeta”, ha indicat el president.

Segons Puig, després de superar una pandèmia, en plena crisi inflacionària i en procés de recuperació econòmica “és important estar al costat dels nostres productors locals”, i ha recordat que el torró, el cava, el raïm i el joguet suposen un impacte en l’economia valenciana de quasi 3.000 milions d’euros.

Ha felicitat els elaboradors valencians de cava, que ja poden usar el nom del terme municipal de ‘Requena’ en la comercialització dels seus espumosos, i sobre aquest tema ha dit que aqueixa denominació d’origen Requena “no sols distingeix un producte, sinó també una manera de fer les coses”.

La campanya ‘El Nadal és valencià’ és una iniciativa de la Generalitat per a fer costat als sectors productius de la Comunitat Valenciana, en la qual participen també associacions i entitats relacionades amb la indústria i la tradició d’aquest territori, així com deu Denominacions d’Origen (DO) i Indicacions Geogràfiques Protegides.

Ximo Puig li ha agraït la seua col·laboració i ha destacat que enguany la imatge de la campanya ha sigut dissenyada pel dibuixant valencià Antonio Ortiz Fuster Ortifus’, i el vídeo promocional ha sigut elaborat per la productora valenciana TVOn, nominada als Goya.

L’acte, celebrat al pati gòtic del Palau de la Generalitat, ha comptat amb la participació de la directora general de Promoció Institucional, Fernanda Escribano; l’escriptor i periodista *Màxim Horta, com a ambaixador del ‘Nadal és valencià’, i de Ortifus, entre altres assistents.

Després de la presentació de la campanya, s’ha procedit a l’encesa de les llums de Nadal del Palau. A més, s’ha pogut gaudir de l’actuació del Cor Polifónic de la S. M. de Castellar-L’Oliveral.

Programació de Nadal

Entre les activitats amb les quals la Generalitat pretén acostar el Nadal als valencians i valencianes destaquen concerts a càrrec de grups musicals, corals i conservatoris, teatres de marionetes, jocs tradicionals o contacontes.

Entre altres, s’oferiran concerts a càrrec del Conservatori Professional de Música de València, de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana i de diferents corals organitzats per la Federació de Cors de la Comunitat Valenciana.

A Oriola, a més, actuarà el Cor de l’Associació Cultural Amics de la Música d’Oriola i a Castelló la Coral Vicent *Ripollés. També es realitzaran, en les tres províncies, concerts a càrrec del grup Melomans i actuarà la companyia de teatre i marionetes Gori Gori.

Un altre dels espectacles programats és el de narració oral i música en directe a càrrec de ‘Xano Xano’, els jocs tradicionals ‘Jugafusta’ i l’espectacle de música familiar ‘Petits Nadals’.

Les portes del Palau de la Generalitat estaran obertes fins al 5 de gener de 2023, a excepció dels dies 24 i 25 de desembre i 1 de gener.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà