Una diferència de 16 vots pot decantar la Diputació per a l’esquerra

La clau està en el diputat del partit judicial d’Ontinyent que li correspon a Ens Uneix

Encara que la web del Ministeri de l’Interior ha adjudicat en els seus resultats provisionals la majoria absoluta en la Diputació de València a la dreta (14 diputats del PP i 2 de Vox), el recompte definitiu podria acabar atribuint per 16 vots de diferència el diputat d’Ontinyent a Ens Uneix i deixar la Corporació provincial amb majoria per a l’esquerra.

En la Diputació de València, formada per 31 diputats provincials i presidida ara pels socialistes amb suport de Compromís, la web del Ministeri atribueix, amb el 99,96% d’escrutini, 14 diputats al PP (sis més), 12 al PSOE (un menys), 3 a Compromís (dos menys), 2 a Vox (gana un) i cap a Ens Uneix, que tenia 1.

Amb aqueixa atribució de diputats provincials, la suma de PP i Vox donaria majoria absoluta en la Diputació de València, amb 16 diputats, enfront dels 15 de socialistes i Compromís, amb el que passaria a governar-la la dreta.

No obstant això, la Diputació de València ha fet públic un comunicat en el qual sosté que la nova Corporació la formaran 13 diputats del PP, 12 del PSOE, 3 de Compromís, 2 de Vox i 1 de Ens Uneix, la qual cosa suposaria una relació de forces de 16 a 15, en favor de l’esquerra.

La clau està en el diputat del partit judicial d’Ontinyent, que segons la Diputació li correspon a Ens Uneix, partit que sosté que en els municipis de Bufali i de Beniatjar, on s’ha votat amb llistes obertes, s’ha infrarepresentat a aquest partit, perquè consideren que no s’ha utilitzat la fórmula correcta per a fer el càlcul.

Així, fonts d’aqueix partit han assenyalat a EFE que la llei electoral estableix que, en els municipis de menys de 250 habitants amb llistes obertes, el nombre de vots de cada candidatura s’obté dividint la suma de vots obtinguts per cada component entre el nombre de candidats que formaven la llista “fins a un màxim de quatre”, però el Ministeri “ha dividit entre cinc”.

Segons les mateixes fonts, amb la fórmula que s’ha utilitzat, el PP obté en el partit judicial d’Ontinyent 11.097 vots i Ens Uneix 11.080, per la qual cosa se li adjudica al PP el diputat provincial, però si es fera la divisió entre quatre el PP seguiria amb el mateix nombre de vots i Ens Uneix aconseguiria 11.113, una diferència de 16 vots que els donaria el diputat provincial.

S’ha fet una consulta a la Delegació de Govern per a intentar aclarir a qui correspon finalment aqueix diputat, i si no es resol caldrà anar a un recompte definitiu “vot a vot”, han assenyalat fonts del partit de Jorge Rodríguez.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà