L’esquerra manté la Diputació de València en adjudicar-se un diputat a Ens Uneix

pleno Diputación de Valencia

Amb esta distribució provincial, la suma del PSPV, Compromís i Ens Uneix seria de 16 diputats

La Diputació de València es manté en mans de l’esquerra, en haver-se adjudicat a Ens Uneix, el partit del exsocialista Jorge Rodríguez, un diputat que en els resultats provisionals s’havia atorgat al PP.

Així, la web del Ministeri de l’Interior atribueix a la Diputació de València, formada per 31 diputats provincials i presidida ara pels socialistes amb el suport de Compromís, 13 diputats al PP (cinc més), 12 al PSOE (un menys), 3 a Compromís (dos menys), 2 a Vox (gana un) i un a Ens Uneix, que es queda igual.

Amb aqueixa distribució de diputats provincials, la suma del PSPV, Compromís i Ens Uneix donaria la majoria absoluta en la institució provincial, amb un total de 16 diputats, enfront dels 15 que sumarien el PP i Vox, amb el que l’esquerra podria continuar governant-la.

El propi Ministeri donava ahir aquest diputat al PP, amb el que deixava el govern de la Diputació en mans de la dreta, encara que ja s’apuntava que aquest representant podia acabar atribuint-se per 16 vots de diferència a Ontinyent Ens Uneix, com així ha ocorregut aquest dimarts.

La Diputació va fer públic el mateix dilluns un comunicat en el qual sostenia que la nova Corporació la formarien 13 diputats del PP, 12 del PSOE, 3 de Compromís, 2 de Vox i 1 de Ens Uneix.

La clau era el diputat del partit judicial d’Ontinyent, que segons la Diputació corresponia a Ens Uneix, ja que no s’havia utilitzat la fórmula correcta per a fer el càlcul, i que el Ministeri atribueix ara a aquest partit.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà