Més de 300.000 escolars celebren el ‘Dia de l’Esport’ 2023 a la Comunitat Valenciana

Aquesta iniciativa, impulsada per la Conselleria d’Esport i la Fundació Trinidad Alfonso

La Comunitat de l’Esport ha celebrat, aquest matí, el ‘Dia de l’Esport’ més multitudinari de les seues huit edicions. Més de 1.000 centres inscrits i 300.000 escolars s’han sumat, un any més, a aquesta festa de l’esport, impulsada per la Fundació Trinidad Alfonso, presidida per Juan Roig, i la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport, dirigida per Raquel Tamarit. Ambdós institucions han unit, un any més, les seues forces perquè els xiquets, les xiquetes i els joves valencians participaren al màxim en aquesta jornada tan especial.

Aquesta iniciativa pretén que tots els xiquets i les xiquetes dels centres educatius de la Comunitat Valenciana facen una jornada d’esport, al marge de la seua classe habitual d’Educació Física, per a commemorar el Dia Mundial de l’Activitat Física. Aquest dia se celebra mundialment el dia 6 d’abril, però, amb motiu de les festivitats de Setmana Santa, la Fundació Trinidad Alfonso i Esport de la Generalitat han decidit avançar-la i celebrar-la en període lectiu.

L’acte principal ha tingut lloc enguany a la localitat de Llíria. Fins allí s’han desplaçat la consellera d’Educació, Cultura i Esport, Raquel Tamarit; el director de la Fundació Trinidad Alfonso, Juan Miguel Gómez, i el director General d’Esport, Josep Miquel Moya, on han sigut rebuts per l’alcalde la localitat, Joanma Miguel.

Encara que allí s’ha dut a terme l’acte principal, l’objectiu final és mobilitzar tot l’alumnat de la Comunitat Valenciana. En tot cas, cal destacar, enguany, l’enorme implicació d’alguns municipis, ja que 17 localitats han volgut fer d’aquest dia una festa per a tot l’alumnat de la localitat en actes multitudinaris que implicaven diferents centres.

En aquesta edició de 2023, s’han sumat com a col·laboradors a aquest ‘Dia de l’Esport’ les marques Decathlon i Tuawa. La companyia líder en distribució de material esportiu s’encarregarà de subministrar el material als centres educatius participants i en premiarà els millors. Tuawa, empresa de Global Omnium, a més de sensibilitzar la comunitat educativa sobre el consum responsable de l’aigua, premiarà les localitats que millor realitzen l’activitat. Ambdues van estar presents en la jornada de Llíria, representades per Carlos Aguiló (Decathlon Comunitat Valenciana) i Juan Monrabal (CEO de Tuawa), organitzant diferents accions per als escolars de la localitat.

En aquesta huitena edició s’han inscrit per a participar en la iniciativa 1.049 centres de les comarques d’Alacant (312), València (554) i Castelló (183). A més d’implicar-se en aquest ‘Dia de l’Esport’, cada un dels centres involucrats participa en un concurs elaborant un vídeo amb les activitats realitzades durant el matí. En aquesta huitena edició s’ha triat ‘Hàbits saludables’, per la qual cosa, des del professorat, es farà insistència en aquelles rutines alimentàries, hores de descans o activitat física recomanades per a l’alumnat. Els centres opten a material esportiu per participar en diferents concursos, mostrant les activitats celebrades durant la jornada.

Festa de l’esport en la Comunitat de l’Esport

La consellera d’Educació, Cultura i Esport, Raquel Tamarit, i el director de la Fundació Trinidad Alfonso, Juan Miguel Gómez, han estat aquest matí a Llíria, una localitat que s’ha bolcat amb aquesta iniciativa, ja que s’hi han sumat tots els centres educatius i, fins i tot, l’Ajuntament.

La consellera Raquel Tamarit ha indicat que “és important visualitzar i integrar els hàbits saludables i els valors que reuneix l’esport entre l’alumnat. Per aquesta raó, el ‘Dia de l’Esport’ és l’altaveu perfecte per a reflectir-ho”.

“Estem molt satisfets amb el desenvolupament de la jornada. És un plaer poder dir cada any que cada edició és més nombrosa que l’anterior, i això que cada vegada el llistó està més alt. Vam començar organitzant un ‘Dia de l’Esport’ molt ambiciós, però modest, amb 80 centres educatius implicats, i enguany n’hem tingut més de mil inscrits de les tres províncies, cosa que demostra, una vegada més, que estem en la Comunitat de l’Esport. Volem remarcar la importància de fer esport des de xicotets i, en especial, enguany, en la importància de mantindre hàbits saludables que acompanyen l’activitat física. Que els xiquets i xiquetes adquirisquen hàbits saludables en aquestes edats és fonamental per a mantindre’ls en l’edat adulta”, va explicar Juan Miguel Gómez.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà