El Castell de Domenyo rep una subvenció de 40.000 euros per part de la Diputació de València

Domenyo vol crear una ruta turística entre els municipis de Tuéjar, Chelva, Calles i Domeño, per on discorre l’aqüeducte de Penya Tallada, declarat Bé d’Interès Cultural

La localitat de Domeño millorarà els accessos al seu Castell, gràcies a una subvenció de 40.000 euros concedida per la Diputació de València, pertanyent al Pla de Restauració de Béns Immobles.

El projecte que té el consistori d’aquest xicotet municipi del Camp de Túria és la total restauració del Castell, encara que primerament s’escometran obres en l’exterior per a després prosseguir amb la reconstrucció integral de la històrica fortalesa. Les actuacions es basen en la col·locació de la tanca i l’obertura de la senda de la cara oest, com també la neteja integral dels matolls que hi ha a l’entorn.

“És molt necessari iniciar el procés de restauració del castell, ja que és un dels pocs símbols històrics que queda a Domeño i és important conservar-lo perquè els nostres joves tinguen referències de les seues arrels2, ha assenyalat Francisco Gómez, alcalde de Domenyo.

En aquesta línia, el primer edil ha mostrat la seua voluntat de crear una ruta turística entre els municipis de Tuéjar, Chelva, Calles i Domenyo, ja que és per aquests per on discorre l’aqüeducte de Penya Tallada, declarat Bé d’Interès Cultural.

“Estic segur que l’actual Diputació serà sensible amb pobles xicotets com Domenyo. Amb més ajudes com aquesta podrem aconseguir que el nostre Castell torne a lluir la seua esplendor original”, ha assegurat l’alcalde.

El Castell de Domeño ja va rebre suport per part de la corporació provincial per a millorar les condicions de la torrassa de la cara est, però serà amb aquesta nova ajuda amb la qual el consistori podrà començar el projecte de restauració del Castell.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà