L’Eliana entra en el programa estatal PLATEA

PLATEA és el Programa Estatal de Circulació d’Espectacles d’Arts Escèniques en Espais de les Entitats Locals

A partir de 2018, l’Auditori Municipal de l’Eliana acollirà espectacles teatrals, de circ, dansa o lírica de primer nivell procedents de tot el territori nacional, que se sumaran als quals ja venia programant el consistori durant els dos últims anys, realitzant una aposta important per les arts escèniques i que s’han saldat amb una excel·lent acceptació per part de la ciutadania.

Així ho ha indicat en un comunicat del consistori local on ha recordat que PLATEA és el Programa Estatal de Circulació d’Espectacles d’Arts Escèniques en Espais de les Entitats Locals, organitzat per l’INAEM (Institut Nacional de les Arts Escèniques i de la Música) en col·laboració amb la FEMP (Federació Espanyola de Municipis i Províncies), que permet als Ajuntaments impulsar la programació de companyies de tot el país en espais escènics de titularitat pública, per a reactivar i enriquir la seua programació cultural, facilitar la comunicació entre les comunitats autònomes i garantir als ciutadans l’accés a la cultura.

L’ingrés en PLATEA requereix complir, per part dels ajuntaments, uns requisits molt exigents relatius a la programació, capacitats tècniques i nombre d’espectadors, a més, cada any, s’avalua la continuïtat dels Ajuntaments en el programa, en funció dels resultats.

D’un total de 8.124 municipis espanyols només 164 formen part de PLATEA. En el cas de la Comunitat Valenciana, la xifra es redueix a 13 d’un total de 542 municipis. Enguany, només s’han incorporat 15 nous municipis de tota Espanya al programa i, d’ells, només dos eren valencians: l’Eliana i Gandia. La resta de municipis de la Comunitat són: Algemesí, Alacant, Altea, Xiva, Elx, Manises, Paterna, Riba-Roja de Túria, Torrent, Vila-real i Xàtiva.

Per al primer edil de la localitat i regidor de Cultura, Salva Torrent, l’ingrés en PLATEA suposa “portar a l’Eliana funciones de primer nivell que s’estan oferint en les millors sales del país a un preu molt competitiu, que d’una altra manera seria impossible”. Així mateix, ha ressaltat la gran acceptació i afició al teatre entre els veïns i veïnes de la localitat “per al govern municipal la cultura és una peça clau i hem de facilitar l’accés de la població a tot tipus d’espectacles que fomenten la intel·lectualitat i l’esperit crític”.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà