Juny, un més de diversitat de ritmes amb l’arribada a la Torre del Virrei de la vuitena edició del festival ‘Músiques del Món’

La Torre del Virrei va a ser la seu d’un mes de música arribada de una gran varietat de països del món, amb la cel·lebració de la vuitena edició del festival ‘Músiques del món’.

José García

La Torre del Virrei acollirà, al llarg del mes de juny, la vuitena edició del festival ‘Músiques del Món’, “una proposta cultural que permetrà al públic de l’Eliana descobrir la manera amb que altres cultures viuen la música”, segons expliquen fonts consistorials.

Este certamen musical, promogut per la Regidoria de Cultura de Cultura de l’Ajuntament de l’Eliana, comptarà enguany amb quatre concerts que abordaran sons mediterranis, africans, orientals i caribenys.

La primera sessió tindrà lloc el divendres 10 de juny amb l’actuació del Cor de l’Eliana, que presentarà el seu espectacle ‘Cantant en la nostra llengua’. El dissabte 11 de juny serà el torn del grup africà de percussió ‘Root Àfrica’, que posarà en escena ritmes de cadascuna de les tribus de Ghana de les quals procedeixen els seus components (Ewe, Ashanti i Gha), a més de cançons típiques i danses tradicionals.

La música valenciana serà la protagonista de la sessió del dissabte 18 de juny. El grup ‘Aljub’ repassarà la seua trajectòria musical amb versions revisades d’alguns dels temes dels seus tres discos: ‘L’Alqueria del Barbut’, ‘Afluències’ i ‘Ports’. En definitiva, música folk feta a partir de lletres i melodies tradicionals valencianes i barrejades amb ritmes nord-africans i orientals.

El punt final a la vuitena edició del festival ‘Músiques del món’ el posarà el grup ‘Son del Barrio’, una formació que sintetitza el millor de la tradició cubana: l’alegria vital, els costums del camp i el sabor del Carib. ‘Son del Barrio’ presentarà en el seu espectacle ‘I estoy en ná’ instruments tradicionals cubans i bones dosis de percussió caribenya.

Totes les actuacions tindran lloc a la Torre del Virrei a les 22:30 hores. Les entrades (excepte per a l’espectacle del Cor de l’Eliana, que és gratuït) tenen un preu de 5 euros (2,5 per als xiquets i jubilats) i es poden adquirir en el Centre Sociocultural els dilluns, dimarts, dijous i divendres, de 10:00 a 14:00 hores i de 16:00 a 18:00 hores.

 

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà