L’Ajuntament es prepara per fer front als posibles riscos per inundació

L’Ajuntament de l’Eliana ha anunciat la seua actuación en tasques de prevenció de riscos per inundació, centrant-se en el control dels dispositius d’evacuació d’aigües pluvials i la posada a punt els seus equips d’intervenció.

José García

Fonts del consistori de l’Eliana explique què, als messos d’estiu, s’ha dut a terme “la neteja de més de 400 embornals i de més de 15.000 metres de conducció, ja què l’arribada del el mes de setembre fa que augmenten els riscos de pluges torrencials i cal trobar-se preparat per a minimitzar els possibles danys que es puguen produir”.

A més de treballar en les feines necesàries per evitat que la presencia de les fulles i les restes vegetals provoque problemes als claveguerams i els dispositius d’evaquació d’aigues pluvials, s’ha utilitzat un nou camió que permet reciclar l’aigua emprada per a la neteja de les conduccions, reduint considerablement el consum. De la mateixa manera, s’han revisat les dues estacions de bombament de què disposa el municipi.

“A estos treballs preparatoris se sumen els dispositius que permeten la ràpida resolució d’incidències motivades per les pluges. Així l’àmplia xarxa de càmeres de seguiment del trànsit de què disposa la Policia Local, permet detectar en temps real les incidències que es puguen originar en la via pública i donar-ne compte a un equip d’intervenció immediata que es troba de guàrdia les 24 hores”, comentes des de l’Ajuntament.

“L’Eliana afronta la temporada de pluges amb les tasques de prevenció d’inundacions perfectament programades i en perfecta harmonització amb el Centre de Coordinació d’Emergències, d’acord amb el que preveu el Pla Especial davant del risc d’inundacions en la Comunitat Valenciana” ha assegurat Marta Andrés, regidora de Servicis Municipals i Medi Ambient al consistori elianer.

“El nostre municipi està declarat com de ‘risc mitjà’, fet que motiva que, en els pròxims mesos, les actuacions preventives i informatives per a evitar inundacions siguen la nostra prioritat”.

Finalment, des del consistori s’explica que les regidories de Seguretat Ciutadana i de Servicis municipals “estan treballant en la redacció d’un Pla d’Actuació Municipal davant del risc d’Inundacions que, per primera vegada, incorporarà veïns voluntaris els quals podran aportar observacions de dades meteorològiques i alertar sobre l’estat de punts sensibles en l’ambit de les inundacions”.

 

1 Comment
  1. Espero que prevengan bien porque el año pasado un día 17 septiembre cayo una tormenta y mi casa sagrada familia 22 enfrenta con guillen de castro, seme inundo toda la parte de detras pero que me entro en el wc, trasteros, paellero etc… porque hace poco arreglaron la c/ guillen de castro y no pusieron ningún arbellón para recoger las agüas espero tener mas suerte y las agüas tomen otra dirección.

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà