‘La Llauradora’ de l’Eliana recupera els Gojos a la Mare de Déu del Carme

L’Associació Cultural Folklòrica ha regravat la peça que data del segle XIX

L’Associació Cultural Folklòrica La Llauradora, amb la col·laboració de la Regidoria de Cultura Festiva i la Parròquia de la Mare de Déu del Carme, ha dut a terme un treball de recuperació d’una tradició molt arrelada a l’Eliana i que data del segle XIX. Es tracta de la peça musical dels Gojos a la Mare de Déu del Carme que es cantava a l’entrada de la imatge en el temple després de la processó del 16 de juliol, un dels dies grans de les Festes Majors de la localitat.

La colla de dolçainers de la Llauradora, i concretament Tico Cabanes, va recuperar la lletra dels Gojos a través d’un enregistrament que es conserva realitzada fa quasi dues dècades en l’emissora municipal Ràdio Túria i van realitzar un arranjament per a òrgan i dolçaina que es pot escoltar en el vídeo que hui es publica. La gravació, realitzada per l’àrea de Comunicació de l’Ajuntament, es va dur a terme el passat 7 de juliol en la pròpia Parròquia i, a més, mostra imatges de la Mare de Déu en diferents actes de les Festes Majors dels últims anys. La formació musical, cent per cent elianera, va estar composta per Tico Cabanes i Jaume Honorato (dolçaines), Marina Torrent (òrgan) i Jordi Martínez (tabal).

Tant l’alcalde Salva Torrent com el Regidor de Cultura Festiva, Kike Martínez Escrivá, han elogiat iniciatives com la de l’Associació La Llauradora que ajuden a recuperar i preservar la cultura popular de la localitat, les tradicions i els senyals d’identitat del municipi.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà