El consistori respon a les critiques que dubten de la la seua situación econòmica

L’equip de govern de l’Eliana (que formen els partits polítics PSOE i EU) ha contestat a les veus que critiquen la seua gestió política amb una nota de premsa en què es diu que le situación económica local és molt millor que le de la resta de poblacions del Camp de Túria, al temps que s’apunta què totes les formacions amb representació al consistori (incloent l’oposició, és dir, el PP) han votat a favor del nou Pla d’Ajust Econòmic.

José García

Eixe Pla d’Ajust Econòmic es va aprobar el passat 30 de març, a una reunió del Ple de l’Ajuntament. En ell es va aprobar, per unanimitat, remetre al Ministeri d’Hisenda factures encara no abonades als proveïdors, per valor de 1,2 milions d’euros, xifra que s’inclourà als Fons de Finançament de Pagament a Proveïdors.

El PP va manifestar que “discrepava” amb algunes mesures que anava a dur a terme l’equip de govern i que anaven a suposar un increment en l’IBI, així com reduccions poc significatives amb les despeses. També criticava que l’Ajuntament de l’Eliana gastara sistemàticament més diners dels que ingressava.

Eixes paraules fetes des de l’oposició han disgutat als dirigents locals, que han volgut contestar a allò que es deia des del PP per demostrar que no és cert: començant per la suposada pujada de l’IBI, asseguren els actuals dirigents que “el Pla contempla la baixada del tipus d’IBI en 2012-2013, així com la previsió d’una baixada progressiva anual, fins amortir l’efecte de valor afegit de les vivendes, al qual s’ha sumat el 4% afegit de manera obligatòria per l’actual Govern d’Espanya, del PP”.

Pel que fa a la quantia que es reclama al Ministeri d’Hisenda, esta es situa en 1,2 milions d’euros u. des de l’Ajuntament es considera que eixa quantitat “eixe import és un dels més baixos d’entre els dels ajuntaments de tota la província de València, la qual cosa perfila un deute per habitant de l’Eliana de 66 euros, una quantitat considerablement per baix de la majoria de pobles i ciutats amb característiques similars a les de l’Eliana”.

S’afig al respecte què si s’ha accedit a demanar eixos diners és perquè “es consideren avantajoses les seues condicions”. A més, els dirigents de l’Eliana expliquen que “eixe deute es podria recuperar en el present pressupost econòmic, donada la bona situació financera de l’Ajuntament de l’Eliana, que compta amb una tresoreria totalment sanejada, amb 5.000.000 d’euros a termini en les entitats bancàries locals”.

Expliquen estes mateixes fonts que “amb la capacitat d’estalvi anual prevista, no caldrà sol•licitar diners a les entitats financeres, possibilitant-se la recuperació del deute als bancs en un termini no superior a 3 anys, moment en el qual, aquest Ajuntament passaria a estar en una situació de deute zero, o deute nul”.

L’equip de Govern de l’Ajuntament de l’Eliana conclou la seua rèplica explicant que “continuarà finançant, com sempre ha fet, els serveis públics del poble: esports, cultura i benestar social”. De la mateixa manera, “no entren dins les seues previsions ni la baixada de sous dels treballadors i treballadores municipals ni cap tipus d’acomiadament laboral”.

 

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà