L’Eliana tria per votació a Simone de Beauvoir, Pilar Mateo i Isabel-Clara Simó per a donar nom a tres nous carrers

Carrer Victoria Kent de l'Eliana

L’escriptora i filòsofa feminista Simone de Beauvoir ha sigut la més votada

Més de 220 veïns i veïnes de l’Eliana han participat en la Consulta pública per a dotar de noms femenins a tres noves vies del terme municipal. El procés, desenvolupat per la regidoria de Participació Ciutadana en coordinació amb l’àrea d’Urbanisme, s’ha celebrat entre el 25 de juny i el 12 de juliol i ha permés als i les participants triar entre 10 noms rellevants de dones del món de la literatura, la ciència o l’esport.

L’escriptora, professora i filòsofa francesa feminista Simone de Beauvoir ha sigut la més votada per elianers i elianeres amb un total de 85 vots. Aquesta referent en la lluita per la igualtat de drets de la dona, la despenalització de l’avortament i de les relacions sexuals va escriure sobre temes polítics, socials i filosòfics. Beauvoir donarà nom a la via paral·lela a c/ Xeraco, en la zona d’Entrepins.

En segona posició, i amb 81 vots, ha quedat la científica valenciana Pilar Mateo Herrero. La que fóra directora de l’Agència Valenciana de Cooperació per al Desenvolupament ha centrat la seua trajectòria en la investigació de pintures insecticides capaces de controlar la malaltia de Chagas, una patologia molt greu que afecta milions de persones. El seu nom denominarà, també en Entrepins, la situada entre la zona de bosc i el nou carrer de Beauvoir.

L’últim carrer amb nom de dona correspondrà a la recentment desapareguda escriptora, periodista i política valenciana, Isabel-Clara Simó. Compromesa amb la defensa de la llengua i la lluita pels drets de les dones el seu nom, amb 79 vots rebuts, s’assignarà a la nova via situada en les proximitats de c/ Alberola i Av. San Antonio de Benagéber, en la zona d’Hendaia.

En quarta posició, l’activista pakistanesa Malala Yousafzai ha rebut 65 suports, seguida per la literata valenciana Carme Miquel amb 52. L’alpinista Edurne Pasaban ha sumat 49 vots, escortada de prop per la científica Lynn Margulis amb 43. En la huitena posició, i amb el suport de 38 elianers i elianeres ha quedat la periodista Carmen de Burgos, succeïda per la poeta valenciana de la postguerra, Carmelina Sánchez-Cutillas, amb 34 avals. Per a completar la proposta, l’artista plàstica Carmen Calvo Sáenz de Tejada ha comptat amb 23 vots.

El detall dels resultats es podrà consultar en els pròxims dies en la web http://www.lelianaparticipa.es . No obstant això, les tres propostes seran votades pel Ple de la Corporació dijous que ve 30, com a òrgan encarregat en última instància de la seua aprovació definitiva.

L’edil de Participació Ciutadana, Jorge Pérez Comeche, ha recordat que aquest procés, en el qual s’ha incorporat la perspectiva de gènere, busca enriquir la presa de decisions sobre polítiques públiques mitjançant la implicació i la corresponsabilitat de la ciutadania. En aquest sentit, ha afegit “continuarem incorporant en futures edicions noms femenins en la llista de carrers elianers, tenint en compte els nous proposats pels i les participants durant aquesta votació”.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà