Els xiquets de l’Eliana reben a casa un llibre en valencià per Nadal

marta andres

La regidoria de Promoció Lingüística reparteix tres títols

Tots els xiquets de l’Eliana, nascuts entre 2009 i 2017, estan rebent en les bústies de les seues cases un llibre en valencià, adaptat segons la seua edat, amb l’objectiu de promoure en aquest Nadal la lectura en la llengua pròpia de la Comunitat Valenciana.

D’aquesta manera els alumnes d’Infantil i Primària recolliran juntament amb la carta explicativa de Ses Majestats, que els convoca a la trobada de la vesprada de pròxim 5 de gener, un dels tres títols seleccionats per la regidoria de Promoció Lingüística.

Així, de la mà de ‘Xufeta’ els i les més menudes de l’Eliana aprendran com és la vida en l’horta valenciana, el cultiu de la xufa, l’elaboració de l’orxata i a no témer als canvis. Amb ‘El Carter dels Somnis’, destinat a la primera etapa de Primària, descobriran el treball nocturn del seu protagonista que reparteix misteriosos sobres de color blau celeste. I els més majors, de 4t a 6é de Primària,  gaudiran d’una recopilació d’històries tradicionals actualitzades i adaptades a la vida moderna amb ‘Contes clàssics per a xiquetes de hui’, allunyats dels tòpics dels prínceps que salven a les princeses, les madrastres o les bruixes malèfiques.

La regidora de l’àrea, Marta Andrés, ha recordat la importància d’aprofitar aquests dies d’oci per a dedicar més temps a la lectura, especialment en valencià. A més, ha advertit que si algun menor empadronat no ha rebut el seu corresponent exemplar pot contactar amb l’Ajuntament en el  96 275 80 30, marcant l’extensió 109.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà