L’Eliana dedicarà l’any 2013 a homenatjar la figura de l’escriptor valencià Vicent Andrés Estellés

L’Ajuntament de l’Eliana dedicarà l’any 2013 a la figura de l’escriptor i poeta Vicent Andrés Estellés, tal i com ho venen fent diferents institucions i col·lectius culturals de la Comunitat Valenciana, com ara l’Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL) i l’Escola Valenciana.

José García

El consistori de l’Eliana ha volgut sumar-se a la celebració de l’any 2013 i, amb l’ànim de promure la major difusió i participació ciutadana possible de l’esdeveniment, s’ha resolt declarar oficialment 2013 en la població de l’Eliana com l’any de Vicent Andrés Estellés, amb un decret d’alcaldia presentat per l’Equip de govern a l’Ajuntament Ple durant la sessió ordinària d’ahir, 26 de novembre, i al que van sumar-se tots els partits polítics.

Per procedir a l’inici d’esta celebració, s’ha iniciat l’elaboració d’una programació d’actes que estarà coordinat per les regidories d’Educació i Infància, Cultura, Festes i Promoció del Valencià, en col·laboració amb la comunitat educativa i cívica del nostre poble. L’àrea d’Educació i Infància ha estat la primera en fer extensiva esta proposta a tots els centres educatius del nostre municipi de tots els nivells formatius  oferint un primer conjunt de propostes obertes a totes les plantejades pels centres què, de segur, se sumaran a la celebració.

La regidora responsable de l’àrea d’Educació, Inma Marco, ha explicat que “vol aprofitar tots aquelles activitats educatives estables i col·lectives, com el Dia del Llibre 2013, els Contacontes de Juny o l’activitat del propi Consell dels Xiquets i les Xiquetes de l’Eliana, per enriquir-les enguany amb la vida i l’obra d’aquest gran poeta valencià del segle XX”. Així, s’afegiran propostes musicals, teatrals, de composició literària i creació artística a m aquelles plantejades pels propis centres educatius del nostre poble.

A més, l’Ajuntament ha sol·licitat ja de l’AVL el prestec de l’exposició “Vicent Andrés Estellés. Cronista de records i d’esperances” que ha estat dissenyada expressament per a esta celebració i que visitarà el nostre municipi a partir de gener de 2013.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà