L’Eliana crea la Comissió de Protecció de la Infància i Adolescència

IES l'Eliana Camp de Túria

El nou òrgan presenta el Pla Municipal contra l’Absentisme Escolar

L’Ajuntament de l’Eliana, des de l’àrea de Serveis Socials, ha constituït aquest dilluns la Comissió Municipal de Protecció de la Infància i Adolescència, amb l’objectiu de promocionar i protegir els drets d’aquest col·lectiu, així com avaluar i coordinar les actuacions de l’administració en aquesta matèria.  

La nova Comissió estarà presidida per la regidora de Polítiques Socials i comptarà amb la participació de la coordinadora de Serveis Socials, de l’inspector o inspectora educativa de la zona, un representant de la Policia Local, equips directius i personal tècnic d’orientació dels centres educatius de la localitat, personal tècnic de l’àmbit sanitari i els edils d’Educació i Joventut.

La sessió de constitució, que es va celebrar en línia, ha servit també per a presentar el nou Pla Municipal contra l’Absentisme Escolar, l’objectiu principal del qual és aconseguir la plena escolarització, així com reduir-ho i previndre-ho en l’etapa d’educació obligatòria, per a assegurar el desenvolupament integral i l’adaptació social de la joventut i infància.

D’altra banda, s’ha aprovat la creació d’una subcomissió tècnica amb la finalitat d’agilitar les gestions i la intervenció davant situacions d’urgència, i en el seu cas, derivar a la Fiscalia de Menors. 

La regidora de Polítiques Socials, Mª José Valenzuela, ha destacat que aquest òrgan buscarà prevaldre l’interés superior del menor i l’atenció personalitzada i individualitzada de les seues necessitats.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà