El pressupost del 2013 s’aprova amb un superàvit de 1,13 milions de euros

El passat 27 de desembre es va aprovar el pressupost municipal del 2013, amb el suport de l’equip de govern (PSOE i EUPV) i els vots en contra del Partit Popular. En els comptes públics es preveuen uns ingressos de 14.056.830 euros i unes despeses de 12.918.454, amb una previsió de superàvit de 1.138.000 euros.

José García

El dia 27 de desembre es va aprobar el pressupost municipal per l’any 2013, que es caracteritza “per a continuar donant prioritat als serveis i a les polítiques socials dirigides a les persones, des d’uns serveis públics i de qualitat, com a element central de la seua acció de govern”, segons expliquen fonts del consistori.

Eixes mateixes fonts afigen que el nou pressupost “vetlla per l’atenció a les persones i a les famílies des dels àmbits de l’educació, l’esport, la cultura o el benestar social, com a garantia de cohesió i d’igualtat d’oportunitats”.

Este nou pressupost es considera com “rigorós i caut” per les autoritats municipals, estimant uns ingressos de 14.056.830 d’euros; tambe es preveuen unes despeses de 12.918.454 d’euros, amb una previsió d’un superàvit anual d’1.138.000 d’euros, fet que ajudarà a reduir el dèficit del poble, “que ja és un dels de més baixos de tota la Comunitat Valenciana”, segons recorden fonts de l’equip de govern.

Al pressupost 2013 es dediquen quasi 4.500.000 d’euros del total del pressupost a partides de promoció social, salut, seguretat i foment de l’ocupació i atenció a la ciutadania. Uns 525.000 euros es dedicaran a la cooperació i ajuda a col·lectius i associacions i a la participació ciutadana i prop de 152.000 euros cobriran les necessitats en promoció econòmica, comerç local i emprenedors. Altres 3.881.000 d’euros s’empraran en la millora de l’estructura urbana, la recollida selectiva i la gestió de residus, la neteja urbana, el mediambient i la mobilitat sostenible.

“Les actuacions adreçades al conjunt de la ciutadania de l’Eliana representen quasi la meitat del pressupost municipal”, explica la corporació municipal, que afig que amb estes xifres “es fa l’esforç en donar el millor servei possible a les persones, donant suport a qui més ho necesita, mantenint uns serveis públics de qualitat i sense deixar de banda l’aposta pels projectes de futur”.

El líder del PP de l’Eliana, Sergio Montaner, considera este nou presuspost com “un nou exemple de la mala gestió de la coalició d’esquerres al nostre poble. Estem davant d’un pressupost de retalls a les butxaques dels veïns de l’Eliana”.

El responsable d’Hisenda d’eixa formació política, José Moreno, creu que el pressupost “està basat en la pujada dels tributs. Mentre les administracions provincial, autonòmica i nacional estan ajustant les seues despeses i millorant la seua gestió econòmica, l’Ajuntament de l’Eliana sols es dedica a recaptar més i més”.

 

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà