L’Eliana commemora el Dia de la Dona amb actes culturals, lúdics i reivindicatius

La Regidoria d’Igualtat i Benestar Social de l’Ajuntament de l’Eliana ha donat a conèixer les activitats que s’han programat per conmemorar la ‘Setmana de la Dona’, amb una sèrie d’activitats culturals, reivindicatives i lúdiques.

José García

El 8 de març es commemora el ‘Dia Internacional de la Dona’ i al municipi de l’Eliana s’han programat activitats des del dia 1 fins el 10 de març, a banda d’altres dos (el 24 de març i el 14 d’abril). Amb estes jornades es preten seguir l’esperit reivindicatiu del ‘Dia de la Dona’, en que es reclama fonamentalment la igualtat de drets i oportunitats de les dones en la societat.

El divendres 1 de març, a partir de les 18:00 hores i al Centre Socio-Cultural, s’inaugurarà una  expisició de poesia, música, fotografia i pintura que te per nom ‘Rostre de Dona’. A continuació se servirà un vi d’honor.

El dissabte, dia 2, se celebrarà la jornada ‘Dona i Esport’: començarà a les 10:00 del matí, a la plaça del País Valencià, amb la lectura d’un manifest i una classe participativa de ‘Danzasport’. A continuació, s’iniciarà una marxa reivindicativa al Poliesportiu Municipal on es portarà a terme l’acció solidària ‘Culleres contra la fam’ i s’oferirà una conferència sobre salut i esport. A partir de les 14:00 hores hi haurà un dinar de paelles cuinades pels participants.

Els dies 4 i 5 (de 16:00 a 19:00 hores) hi haurà un taller, al Centre Soci-Cultural, que te per títol ‘Cuina intel•ligent en temps de crisi’, a càrrec del professor de cuina i pastisseria Emilio Alonso Ebri. El dia 6, a les 18:00 hores i al mateix lloc, s’oferirà una projecció i posterior col•loqui baix el títol de ‘El miratge de la igualtat i les bretxes generades per la crisi’, a càrrec de Cándida Barroso, de CC.OO.

El dia 8 de març, a les 12:00 hores, s’emetrà a Ràdio Túria (90.3 FM) un programa especial titulat ‘Testimoni de dona’; a partir de les 11:00 hores se celebrarà, al Poliesportiu Municipal, el tradicional campionat de birles. Es completarà la programació amb diverses projeccions cinematogràfiques i un viatge sociocultural el 13 d’abril a Santa Pola i l’illa de Tabarca.

 

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà