l’Eliana comptarà amb un nou servei de manteniment per als jardins i parcs municipals

La inversió global augmentarà fins als 630.000 euros a l’any

L’Ajuntament de l’Eliana ha presentat aquesta setmana, juntament amb les empreses Valora i Dryade, les novetats del nou servei de manteniment i neteja de les més de 20 hectàrees de parcs i jardins municipals, posat en marxa el mes de novembre passat. D’aquesta manera, i durant els 4 anys del contracte, la inversió global augmentarà des dels 430.000 euros a l’any fins als 630.000 i inclourà la totalitat de jardins, la finalització de 7 d’ells i el seu manteniment, distribuïts en 130 punts diferents del municipi.

El nou servei serà més eficient i sostenible, gràcies a la nova maquinària i a l’estalvi energètic i d’aigua que comportarà la seua gestió. A més, ha ampliat la plantilla fins a 12 treballadors, la qual cosa permetrà comptar amb els mitjans humans necessaris per a oferir major eficiència, especialment en període estival.

A més, s’ha incrementat la dotació de vehicles fins a un total de 8 unitats. Els nous vehicles són de propulsió 100% elèctrica i un de combustible GNC per al transport de material vegetal al punt de transformació, què a més disposa d’una cistella elevadora per a poder executar tots els treballs en altura. Aquests vehicles són més sostenibles en eliminar les emissions de CO₂ a l’atmosfera i també redueixen en gran manera els nivells de soroll.

El 70% de la xicoteta maquinària és elèctrica i estarà destinada als treballs de manteniment de les zones verdes permetent igualment reduir al mínim els nivells de contaminació acústica i d’emissió de partícules.

El nou servei reduirà el consum d’aigua als jardins municipals. En concret, la inversió de 52.000 euros en l’automatització i control centralitzat dels sistemes de reg millorarà el seu rendiment disminuint el volum d’aigua necessari.

A més, l’Ajuntament realitzarà campanyes de sensibilització ciutadana sobre bones pràctiques en l’ús i gaudi de les zones verdes, la seua gestió sostenible, la prevenció i tractament de plagues i sistemes de jardineria adaptats a la climatologia local.

La prestació millorarà el valor ecològic dels jardins a través del seu correcte manteniment, així com la realització d’una actualització de l’inventari de l’arbratge amb els detalls de les quantitats, estat i possibles tractaments necessaris. Entre ells destaca l’efectuat contra el morrut en les palmeres amb un nou procés d’execució mitjançant endoterapia que s’aplica amb un xicotet trepant en el tronc d’aquestes.

La regidora de Medi Ambient, Cristina Díaz, ha recordat la neteja de l’estany del parc de la Pineda, que s’ha dut a terme recentment.

Mentre el primer edil, Salva Torrent, ha destacat l’aposta de l’Ajuntament per millorar tots els serveis bàsics per a la ciutadania de l’Eliana “recentment hem licitat la neteja d’edificis públics, en l’últim Ple aprovarem el contracte de la recollida de residus sòlids urbans i ens queda la neteja viària en la qual ja estem treballant”, ha conclòs.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà