l’Eliana s’adhereix a l’Autoritat de Transport Metropolità de València

autobus

El municipi formarà part d’un sistema integrat de mobilitat en l’àrea metropolitana

L’Ajuntament de l’Eliana ha aprovat, en l’acord plenari del passat 16 d’abril, la seua adhesió a l’Autoritat de Transport Metropolità de València (ATMV), un organisme de cooperació institucional creat per a la gestió conjunta i coordinada de les competències en matèria de mobilitat i transport públic regular de viatgers en aquest àmbit territorial.

D’aquesta manera, el Consistori delegarà les seues competències en matèria de transport urbà en pro d’un sistema integrat de transports per a la ciutadania d’aquesta zona. D’igual forma, això comportarà participar en les decisions de l’organisme, a través de la representació designada per la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP) i col·laborar possibilitant i facilitant el compliment efectiu de les seues determinacions i l’exercici de les seues funcions.

L’objectiu és que la ciutadania reba una oferta integrada, concentrant les diferents autoritats de transport, assegurant que el seu dret a la mobilitat es desenvolupe en les degudes condicions d’accessibilitat, seguretat, mediambientals i de qualitat, augmentant així les seues opcions d’accés als serveis i equipaments, als centres de treball, formació i oci.

Tal com ha explicat l’alcalde, Salva Torrent, amb aquesta adhesió superem la fragmentació competencial actual del transport públic, la qual impedeix una gestió eficient en l’entorn metropolità de València, en el qual està inclòs l’Eliana. “Aquest acord facilitarà la consecució d’un sistema integrat de transport del qual es beneficiaran els nostres veïns i veïnes”, ha conclòs.

No hi han comentaris

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà