l’Eliana enceta noves mesures quant als aforaments i els horaris d’obertura dels parcs

L’alcalde Salva Torrent compareix després de la fi de l’estat d’alarma

L’alcalde de l’Eliana, Salva Torrent, ha comparegut després de l’alçament de l’estat d’alarma per a informar sobre l’actualitat de la Covid-19 al municipi i per anunciar les noves mesures de l’Ajuntament, en vigor del 9 al 24 de maig, com són l’augment de l’aforament a un màxim del 75% a la Biblioteca Municipal, a l’Escola Pública d’Adults, en tots els actes de Cultura i en les instal·lacions esportives a l’aire lliure. Per part seua, l’aforament en les instal·lacions esportives tancades serà d’un màxim del 50%. Així mateix, els Parcs Municipals retarden el seu tancament a les 10 de la nit i fins a les 6 del matí.

En la seua anàlisi, Torrent ha recordat que, segons les dades facilitades per la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública a 9 de maig, en els últims 14 dies s’han produït 11 casos positius per PCR, la qual cosa suposa una taxa per incidència acumulada de 59 casos per cada 100.000 habitants.

Quant a les últimes analítiques realitzades en les aigües residuals, el passat 15 d’abril, han detectat la presència lleu del SARS COV-2 en la zona de Montealegre, mentre que en la resta del municipi la seua presència és molt baixa. Cal destacar també que es descarta la presència altres variants del coronavirus, com per exemple la britànica, en la localitat.

La bona situació epidemiològica i sanitària, ha reconegut, és fruit de l’esforç i civisme de la gran majoria dels veïns i veïnes i permet ara iniciar un temps d’obertura social, econòmica i emocional, en retrobar-se amb familiars i amics. No obstant això, “el virus encara és allí fóra i no ens podem confiar”, per la qual cosa ha animat a continuar actuant amb prudència i responsabilitat. En aquest sentit, ha recordat la importància, en els bars i en les trobades socials, de l’ús de mascareta mentre no s’estiga consumint.

D’altra banda, ha informat que aquesta mateixa setmana el Consistori iniciarà el pagament de les ajudes parèntesis del Pla Resistir. Un total de 748.000 euros destinats a fer costat als sectors econòmics més afectats per la pandèmia en el municipi. Igualment, ha anunciat que el mes vinent de setembre tornarà a llançar-se una nova edició del Bono-Compra al qual es destinaran altres 200.000 euros per a fomentar el consum en els comerços i l’hostaleria local.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà