Entra en vigor la limitació de velocitat a 30 km/h en l’Eliana

La mesura va ser aprovada per la DGT i es posa en funcionament en tot el territori nacional

Des d’ahir dimarts 11 de maig als carrers de l’Eliana d’un sol carril per sentit, com en les de tota Espanya, es podrà circular com a màxim a 30 km/h. Aquesta va ser la mesura que va aprovar la Direcció General de Trànsit (DGT) al novembre de 2020 i que s’aplica ara per a totes les vies d’aqueixes característiques del territori nacional, un 80% del total, que suporten el 20% del trànsit rodat.

El principal objectiu d’aquesta norma és protegir de possibles atropellaments als usuaris més vulnerables d’aquestes vies, vianants i ciclistes. Aquest tipus d’accidents estan proliferant i constitueixen una de les principals causes de mortalitat en la sinistralitat dels nostres carrers. En el cas concret de l’Eliana, l’Avinguda de les Corts Valencianes és la via que més atropellaments ha registrat històricament, malgrat totes les mesures que el Consistori ha adoptat per a intentar evitar-los, com a guals, passos de vianants il·luminats o radars informatius.

La nova norma inclou altres limitacions, com els 20 km/h màxims en vies de plataforma única per a calçada i vorera. En les vies de dues o més carrils per sentit la velocitat màxima continua sent de 50 km/h, excepte si existeix senyalització que indique una altra limitació com en el cas de l’Avinguda de les Corts Valencianes, que també s’ha establit a 30 km/h. A més, la limitació de la velocitat en nuclis urbans ofereix altres avantatges, com la reducció de la contaminació atmosfèrica i acústica i l’estalvi energètic.

En el cas de l’Eliana, la limitació és efectiva pràcticament en totes les vies, sent competència de la Diputació de València la senyalització d’aquelles que són travessies de carreteres la titularitat de les quals és de la Corporació Provincial. Per part seua, l’Ajuntament ja ha procedit a la instal·lació dels preceptius senyals que indiquen el límit establit. Recentment, el Consistori va posar en marxa en proves un radar mòbil amb l’objectiu d’advertir a la població del seu ús per al control de la velocitat, encara que sense establir sancions de moment.

D’altra banda, el Consell de Participació Ciutadana va aprovar en la seua última sessió instar el Ple perquè el municipi siga declarat “Ciutat a 30”. Per al regidor de Seguretat Ciutadana, Vicente Zamora, “totes aquelles accions que contribuïsquen a un trànsit rodat més segur, especialment per als més vulnerables, ha de ser ben rebut”, al mateix temps que insta la ciutadania a observar aquesta nova norma amb responsabilitat.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà