Finalitzen els cursos de rescat en altura del Consorci de Bombers de València

 Consorci de Bombers de València

 

Els més de 600 bombers que formen part del Consorci Provincial de Bombers de València han acabat la seua instrucció en rescats en altura. Algunes de les pràctiques que s’han fet han sigut incendis que requereixen accés per façanes i terrases interiors, rescat d’obrers o senderistes que han quedat atrapats, entre altres situacions. Els cursos han tingut lloc als parcs de Gandia, Sagunt, l’Eliana i Catarroja.


Jesús Pérez

 

Aquestes pràctiques situen el Consorci Provincial de Bombers de València com un dels primers serveis de bombers d’Espanya que desenvolupa un sistema d’actuació i l’implanta al seu planter, segons va assegurar Xavi Calabuig, coordinador del Consorci.

 

Calabuig va dir que ara “els bombers del Consorci ja saben com actuar en una situació que requerisca accés amb arnès i corda i complir així amb la normativa espanyola i europea de la doble corda”. El coordinador del Consorci de Bombers va finalitzar declarant que el ara es pot dir que “estem al capdavant dels serveis bombers nacionals”.

D’altra banda, Francisco Tarazona, president del Consorci Provincial de Bombers, va apuntar que la formació ha anat adaptant-se a les pràctiques segons han anat passant els anys, des del principi de la fundació del Consorci. Així, el Consorci de Bombers ha implantat els procediments d’actuació per a himenòpters, per a la neteja de la taula de rescat, per al manteniment dels uniformes d’actuació, a més dels procediments en excarceració i rescat en carretera i investigació d’accidents.

 

 

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà