L’Eliana renova 600 contenidors grocs de les urbanitzacions

contenedores

L’Ajuntament invertirà 145.000 euros en les noves unitats d’envasos lleugers

L’Ajuntament de l’Eliana està duent a terme, des de la setmana passada, la renovació de tots els contenidors grocs de les urbanitzacions. Aquests contenidors, destinats a la recollida selectiva d’envasos lleugers, admeten tot tipus d’envasos de plàstic com a botelles, tetra-bricks, llandes, paper d’alumini, safates de suro blanc, càpsules de café, etc. En aquest punt cal recordar que no s’ha d’abocar en ells plàstics que no siguen envasos, com ara una persiana, un joguet, una canonada de reg o un pal de fregar.

Es tracta de 605 noves unitats de 1.100 litres de capacitat cadascuna, la inversió total de la qual ha ascendit a 145.000 euros, i que es distribuiran de la següent manera: 435 unitats d’una sola boca de depòsit destinades a la ciutadania en general; 130 contenidors d’ús per al sector restauració i comercial, amb obertura completa de la tapa per a introduir bosses de major grandària; i altres 10 unitats amb dues boques de depòsit destinades igualment al sector restauració i comercial i a la ciutadania amb diversitat funcional.

En tots els casos, l’àmplia boca circular permetrà introduir els residus sense haver de tocar la tapa i evitarà el depòsit d’aquells de major volum que no corresponen a aquesta mena de contenidor. Totes les noves unitats presentaran una etiqueta frontal destinada a informar la ciutadania sobre el tipus de residu que es deposita en el contenidor, manera de comunicar incidències i, a més, estaran geolicalitzades per a facilitar la seua gestió.

La regidora de Sostenibilitat Ambiental, Cristina Díaz, ha manifestat que “a pesar que, els veïns de l’Eliana, estan altament conscienciats i porten dècades reciclant, poden sorgir dubtes sobre quins productes depositar en els diferents contenidors”. Per això, ha recordat que a través de la web d’Ecoembes es pot consultar també aquesta informació i ha animat a utilitzar els nous contenidors per a continuar augmentant la quantitat d’envasos reciclats per habitant i reduir així les emissions de gasos d’efecte d’hivernacle.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà