El govern municipal de l’Eliana rendeix comptes de la seua gestió

L’Ajuntament publica una guia amb 100 actuacions entre 2019 i 2021

L’Eliana va celebrar ahir una nova Jornada de Rendició de Comptes, on l’equip de govern local va presentar les principals actuacions realitzades entre el 2019 i 2021, així com els projectes iniciats aquest mateix any.

L’objectiu d’aquesta convocatòria és facilitar l’accés a la informació pública de tota la ciutadania, complint amb els principis de transparència i bon govern en l’acció política.

A més de la trobada amb la ciutadania, aquesta iniciativa s’ha complementat amb la publicació d’una guia que resumeix 100 accions realitzades per l’Ajuntament i que suposen un percentatge del 62% dels compromisos executats, un 18% d’actuacions en procés i la resta -fins al 19%- s’assumirà en el temps de mandat restant. Aquest document, que conté totes les dades i la informació accessible, es pot consultar a la web municipal.

salva torrent
FOTOS: PAU TINEO/INFOTURIA.

D’aquesta manera, el centenar de veïns presents en l’acte van poder fiscalitzar el treball dels seus representants públics a més de plantejar preguntes i qüestions d’interés sobre qualsevol punt de la gestió realitzada.

La jornada es va retransmetre en directe, a més, a través del canal de YouTube de l’Ajuntament. No obstant això, en qualsevol moment la ciutadania pot dirigir les seues peticions o consultes sobre aquesta guia o sobre qualsevol altra actuació present o futura als correus electrònics alcaldia@leliana.es o participacio@leliana.es.

Aquestes accions, se sumen a l’elaboració del Pla d’Integritat Pública en el qual està treballant el Consistori i al protocol de col·laboració amb l’Agència Valenciana Anti-frau, aprovat pel Ple el mes de gener passat. A més, l’Eliana compta amb un Codi Ètic de Bon Govern, signat per tota la corporació municipal. Tot això, amb l’objectiu d’afermar a l’Ajuntament com una de les institucions més sòlides del municipalisme espanyol en l’àmbit de bon govern.

eliana

Torrent ha recordat que l’Eliana és un dels primers municipis de la Comunitat Valenciana a impulsar aqueix tipus d’actes, en el qual l’acció dels responsables públics se sotmet a escrutini com a mostra del seu compromís amb la transparència, “la qual cosa ajuda a forjar una l’Eliana més moderna i forta, afavorint el seu creixement econòmic i desenvolupament social”.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà